Sport

Már meg is műtötték Pacman vállát

manny pacquiao (manny pacquiao)
manny pacquiao (manny pacquiao)

Sikeres artroszkópikus vállműtéten esett át szerdán Manny Pacquiao, aki múlt szombaton szenvedett vereséget egyhangú pontozással az amerikai Floyd Mayweathertől Las Vegasban az évszázad meccseként beharangozott találkozón.

A 36 éves bokszoló orvosa a beavatkozás után azt mondta, nem lehetne elégedettebb az operáció eredményével, s arra számít, hogy páciense teljesen felépül. A szombati összecsapás után derült ki, hogy Pacquiao vállában elszakadt a rotátorköpeny – a vállizületet körülölelő négy lapos ín -, ezért kellett megműteni.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A Fülöp-szigeteki öklözőt Nevada állam sportbizottsága megbüntetheti, vagy eltilthatja, mivel a mérkőzés előtt nem számolt be arról, hogy sérülten lép szorítóba. A 16 800 férőhelyes MGM Grand Garden Arenában az 1500 dolláros (428 ezer forint) jegy volt a legolcsóbb, az igazán tehetősek pedig 10 ezer dollárért (2,8 millió forint) válthattak belépőt az összecsapásra. Mivel Pacquiao a meccs előtt nem közölte, hogy sérült, a nézők akár perelhetnek is ezért. 
    
Egyelőre nincsenek pontos adatok, ám az már a csata előtt biztos volt, hogy az amerikai minimum 120 millió, ellenfele pedig legalább 80 millió dollárral gazdagodik, s egyes becslések szerint a végösszeg 
előbbinél 150-180 millió, utóbbinál pedig 100-120 millió dollárt tesz majd ki.
    
A veretlen Mayweather (48 mérkőzés, 48 győzelem) és Pacquiao (57 győzelem, 2 döntetlen, 6 vereség) sajtóértesülések szerint akár egy éven belül újra bokszolhat egymással.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik