Sport

Vétlenek a drogos kajakosok?

Dombvári Bence (Array)
Dombvári Bence (Array)

A Magyar Antidopping Csoporthoz megérkezett Ausztriából a pontos vizsgálati eredmény. A kajakosok állítják, úgy került a szervezetükbe a kokain, hogy nem tudtak róla.

Borsonline.hu biztos forrásból úgy értesült, a kokain egy buliban került a versenyzők szervezetébe úgy, hogy arról nem is tudtak, következésképpen vétlennek tartják magukat. Erről nyilatkoznának a versenyzők, ám a Honvéd ügyvédje azt tanácsolja, még ne tegyék, várják meg a seibersdorfi akkreditált labor pontos eredményeit és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség vizsgálatát.

 Dombvári Bence bajban van
Fotó: MTI 

Kedden megérkezett az osztrák labor eredménye, azonban ezzel szinte egy időben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is bejelentkeztek a Magyar Antidopping Csoportnál, akik a szerdai nap folyamán az ügyben keletkezett valamennyi régi és új információt, leletet a rendelkezésükre bocsájtják. Dr. Tiszeker Ágnes elhárította a kajakosok vizeletében talált drog pontos meghatározására és mennyiségére vonatkozó szerdai kérdésünket, mivel a rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva ezt kérte tőle.

Eközben a blikk.hu úgy értesül, hogy kurta-furcsa módon leváltotta a szövetség Dr. Lőrinczy Györgyöt, aki két és fél évtizede irányította az MKKSZ Fegyelmi Testület munkáját. Minderről Storcz Botond, a szövetség vezetőedzője hétfő este tájékoztatta, ahogy fegyelmi eljárás indult Csipes Tamara és Dombvári Bence ellen.

Így a jövő hétfőn esedékes első fegyelmi tárgyalást és a vizsgálatot dr. Fábry György budapesti ügyvéd irányítja. A MOB keddi elnökségi ülésén minden támogatást megvont a két kajakostól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik