Sport

Lakatos Zsanett ezüstöt szerzett az Eb-n

lakatos zsanett (Array)
lakatos zsanett (Array)

A kenus Lakatos Zsanett ezüstérmet szerzett 200 méteren a csehországi Racicében zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon.

A Graboplast Győri VSE versenyzője szombaton 500 méteren is második lett klubtársával, Takács Kincsővel és most is csak egy riválisa, Sztanilia Sztamenova bizonyult gyorsabbnak nála. A tavalyi brandenburgi Eb-n is a bolgár győzött, Lakatos ott is másodikként ért célba.

Fotó: MTI

Rajta kívül még egy magyar döntős volt a legrövidebb távon: a Balaska Márk, Birkás Balázs kajakos duó nyolcadik lett a fináléban.

A vasárnap esti 5000 méteres döntőkben dán, német és fehérorosz aranyérem született. Magyar részről a kenus Kövér Márton szerepelt a legjobban, ő hatodik lett, míg a kajakosoknál Csontos Csaba nyolcadikként, Medveczky Erika pedig kilencedikként ért célba.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség döntése értelmében Magyarország jobbára fiatal, U23-as versenyzőkből álló csapattal vesz részt az Eb-n, mert idén a júniusi, bakui Európa Játékok, valamint az augusztusi, milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokság lesz a fő verseny a sportág szereplői számára.

Mások ugyanakkor – például a németek, a házigazda csehek, a lengyelek, a oroszok vagy a románok – erős gárdával érkeztek Racicébe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik