Sport

Kajak-kenu Eb: délelőtt érem nélkül maradtak a mieinkc

korisánszky dávid (korisánszky dávid)
korisánszky dávid (korisánszky dávid)

A papírformának megfelelően nem sikerült dobogós helyen végeznie magyar versenyzőnek a vasárnap délelőtti döntők során a csehországi Racicében zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon.

A zárónap első felében az 500 méteres, valamint a férfi K-4 1000 méteres finálékat bonyolították le, a hét futamból négyben volt magyar hajó.

A viadal honlapja alapján közülük a Nádas Bence, Hérics Dávid kajakpáros szerepelt a legjobban, remekül versenyezve közel járt az éremszerzéshez, de végül a negyedik helyen érkezett célba. A kenus Korisánszky Dávid nyolcadik lett, a kajakos Bárdfalvi Márk és a Szabó Gábor, Bodonyi András kenus duó pedig kilencedikként zárt.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) döntése értelmében Magyarország jobbára fiatal, U23-as versenyzőkből álló csapattal vesz részt az Eb-n, mert idén a júniusi bakui Európa Játékok, valamint az augusztusi milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokság lesz a fő verseny a sportág szereplői számára.

Több ország ugyanakkor – így például a németek, a házigazda csehek, a lengyelek, a oroszok vagy a románok – erős gárdával érkezett Racicébe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik