Sport

Megbukott a drogteszten két világklasszis kajakosunk

csipes tamara (csipes tamara)
csipes tamara (csipes tamara)

A nyári bakui Európai Játékokra készülő kajakosaink közül kettő fennakadt a drogteszten.

A Blikk információi szerint a kajak-kenu válogatott tagjai a napokban átestek egy vizsgálaton, ahol doppingszerek és drog nyomait keresték, és ketten meg is buktak.

A lap szerint egyikük az öt világ- és öt Európa-bajnoki címmel büszkélkedő, 2011-ben az év sportolónőjének választott Csipes Tamara, másikuk pedig a világbajnoki ezüstérmes Dombvári Bence.


Csipes fennakadt a teszten…
 Fotó: MTI

Ellenük fegyelmi eljárást indított a magyar szövetség és kikerültek az Európa Játékokra utazó keretből. A szövetség természetesen erről tájékoztatta a két kajakos klubját, a Honvédot, de minden szereplő igyekezett titokban tartani a pozitív tesztet.

“Csütörtökön kaptuk az értesítést a szövetségtől, hogy két versenyzőnk, Csipes Tamara és Dombvári Bence válogatottbeli kerettagságát felfüggesztették sportolóhoz nem méltó magatartás miatt. A részletekről sokkal többet nem tudok mondani, mert előbb házon belül le kell folytatnunk a fegyelmi vizsgálatot” – mondta Horváth Gábor, a Honvéd kétszeres olimpiai bajnok szakosztály-igazgatója.

 … ahogy Dombvári is
Fotó: MTI 

Az Európa Játékok mellett Csipes és Dombvári minden bizonnyal kihagyja majd az augusztusi milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságot, ám Horváth reméli, hogy legalább a hamarosan sorra kerülő vb-válogatókon rajthoz állhatnak.

A Blikk szerint mindkét kajakostól a dunavarsányi edzőtáborozás során vettek vizeletmintát. A doppingteszten átmentek, a drogteszten viszont megbuktak. Az Origo arról így, hogy mindkét mintában kokain nyomaira bukkantak az ellenőrök.

Az esetet egyik érintett sem kívánta kommentálni és a szövetség részéről sem nyilatkoztak a pozitív drogtesztről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik