Sport

Már most történelmet írt az UVSE-Centrál

UVSE(960x640).jpg (uvse-centrál, )
UVSE(960x640).jpg (uvse-centrál, )

Felszabadultan játszhat a magyar vízilabdacsapat az Euroliga négyes döntőjében.

Pénteken a spanyol Sabadell ellen játszik az UVSE-Centrál női vízilabdacsapata az Euroliga elődöntőjében. Lovas Péter klubelnök szerint már azzal, hogy a legjobb négybe jutott az együttes, önmagában felülmúlta a várakozásokat az együttes.

„Persze, mondogattuk, hogy ez a cél, de az, hogy rögtön elsőre sikerüljön, az meglepetés. Tavaly elindultunk a sorozatban, de inkább csak azért, hogy szokjuk, ismerkedjünk vele. Most más a helyzet. Mondhatom, hogy a többi csapat számára is meglepetés, hogy itt vagyunk, egyébként is elég zárt kör a női vízilabda elitje. Azzal, hogy most nincs olasz csapat a négy között, csak fokozódik az idei négyes döntő különlegessége” – mondta Lovas Péter, aki szerint az UVSE-Centrál felszabadultan tud majd játszani, mert bármit elér, az már jó eredmény.


Fotó: waterpolo.hu/Dobos Sándor

Mecseki Attila elnökségi tag szerint, amit elterveztek idáig, azt elérték:

„Már most történelmet írt a csapat, ami a hatéves, szisztematikus munka eredménye. Mi alapvetően utánpótlás-nevelő klub vagyunk, a felnőttcsapat is az utánpótlásra támaszkodik. Fontos, hogy a feltörekvő fiatalok ebben a klubban találjanak példaképeket maguknak. A női szakág az UVSE-ben utánpótlás szinten mindent megnyert, most a felnőttek haladnak jó úton, zsebükben egy Magyar Kupa-aranyéremmel, egy bajnoki alapszakasz-sikerrel. Amit elterveztünk idáig, azt elértük, innentől már minden ajándék a klubnak, a szurkolóknak, a magyar vízilabda barátainak”.

A csapat szerdán, Bécsen keresztül érkezett meg Athénba, a négyes döntő helyszínére, és már aznap, valamint csütörtökön is edzettek az Olympiakosz elavult komplexumában. Pénteken 20.15-től rendezik a Sabadell elleni mérkőzést.

Videó – A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) helyzetjelentése Athénból:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik