Sport

A szövetségnél megunták az újabb magyar úszóbotrányt

hornyák viktor (hornyák viktor, )
hornyák viktor (hornyák viktor, )

A Magyar Úszó Szövetség sportfegyelmi eljárást kezdeményezett Hornyák Viktor ellen.

Az egészen szövevényes történet még csütörtökön robbant ki, amikor Hornyák Viktor, egy hajdúszoboszlói úszóedző, a Széles Sándor Úszó-nevelő Műhely vezetője, komoly csatába kezdett Gyárfás Tamással.

Hornyákot azzal vádolták meg, hogy a múlt héten a Budapest Openen verbálisan és fizikailag bántalmazta Turi György mesteredzőt, de több levél is felkerült a szövetség Facebook-oldalára, melyben súlyos szavakkal becsmérlik az úszóedzőt.

 Fotó: dehir.hu

A Széles Sándor Műhely vezetője viszont harcolni próbál a magyar úszásban általa feltételezett szakmai, finanszírozási és vezetési anomáliák ellen. Épp emiatt a Magyar Úszó Szövetség fegyelmi bizottsága eljárást kezdeményezett Hornyák Viktor ellen.

Ahogy az ügyiratban olvasható, Hornyákot az etikai kódex több pontjának megsértése miatt vonják kérdőre. A tárgyalást április 21-én tartják meg.

A fegyelmi bizottság a tárgyalásra beidézte Turi Györgyöt is, illetve azt a Dr. Verrasztó Zoltánt és Dr. Soós Csabát, akikre Turi mesteredző hivatkozott korábban, de eddig nem szólaltak meg.

Idézet Turi György szövetségnek küldött leveléből

„2015. április 04.-én, a Budapest Open Kvalifikációs Bajnokság előfutamai után a nyílt utcán megfenyegetett. Miután erre sem reagáltam, tovább folytatta a szitkozódást, arcát az arcomhoz tolva, orosz nyelven szitkozódott és fenyegetőzött tovább. Edzőtársaim, kollégáim, Dr Verrasztó Zoltán, valamint Dr. Sós Csaba jelenlétében folytatta megfélemlítését, melyen kollégáim is felháborodtak.

Ilyen körülmények között nehezen tudom munkámat végezni, ahol a személyi biztonságom is veszélyben forog, de elsősorban a szakmai és emberi mivoltomban, tisztességemben gyaláznak, főleg közösségi oldalakon.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik