Sport

Nemkívánatos személlyé nyilvánítottak egy magyar úszóedzőt

hornyák viktor (hornyák viktor, )
hornyák viktor (hornyák viktor, )

Bizonyos Hornyák Viktor, debreceni családapa, a hétvégi Budapest Openen nekiesett Turi György mesteredzőnek.

Arra lettünk figyelmesek, hogy kora délután óta felrobbant a Magyar Úszó Szövetség közösségi oldala. Nyomozásba lendültünk és kiderült, a facebookon zajló írásos adok kapottat Széles Sándor mesteredző posztja indította, aki elhatárolódott egy másik, az ő neve alatt futó facebook oldalon, a “Szélesműhelyen” megjelent tartalomtól. A posztot bizonyos Hornyák Viktor tette ki – Széles Sándor tudta és engedélye nélkül.

 Hornyák Viktor elég indulatosan érvelt
Fotó: dehir.hu 

Nyilatkozat

Alulírott Széles Sándor (sz: Budapest, 1956.01.12.; an: Putnoki Klára) szakmailag és magánemberként is teljes körűen elhatárolódom a nevemmel fémjelzett Széles Sándor Úszó-nevelő Műhely Facebook oldalon, a www.szelesmuhely.com és a twitter.com/szelesmuhely eléhetőségeken megjelenő tartalomtól; a negatív és sértő megnyilvánulásoktól.

Budapest, 2015. április 9.

Széles Sándor s.k.

Széles szokatlanul hivatalos formában, nyilatkozatban közölte, semmi köze az egészhez (lásd. keretes írásunkat), ami valóságos lavinát indított el. Pár órán belül Hargitai András, Kis László, Güttler Károly, Gyárfás Tamás elnök, Dr. Szabó Tünde főtitkár és a magyar úszósport szinte valamennyi komoly embere írásban kérte ki magának Hornyák posztjának tartalmát. 

Hargitai András úgy fogalmazott, meglátása szerint Hornyák Viktor dbereceni apuka  tevékenysége rendkívül kártékony és elege van abból, hogy anarchiát szít, régóta okkal, ok nélkül sérteget jó nevű edzőkollégákat, egyesületeket. Posztját így zárta: “Én, Hargitay András azt mondom: HORNYÁK VIKTOR! NEMKÍVÁNATOS SZEMÉLY VAGY A MAGYAR ÚSZÓSPORTBAN!”

A szövetség poharában az utolsó csepp információnk szerint az volt, hogy Hornyák edző, aki lényegét tekintve csemetéjét készítené fel eredményesebb úszókarrier céljából, a hétvégi Budapest Openen verbálisan – értsd közelről, arcba, előbb magyarul, majd ukránul üvöltve – és némi tetlegességgel – értsd összeért a fejük – is bántalmazta Turi György mesteredzőt.

Mindezt nyilvánosan persze, többek szeme láttára. A háttérben természetesen a pénz áll, a versenyzőknek adható szövetségi, alapítványi támogatások szétosztása.

Hornyák Viktornak már régebben is volt balhéja, 2012-ben bilincsben vezették el a debreceni uszodából (videó itt), mert nem volt hajlandó a kijelölt helyről videózni az éppen versenyző lányát. Információnk szerint ki is tiltották onnan. Érdeklődve várjuk az ügy folytatását. 

Idézet Turi György szövetségnek küldött leveléből

„2015. április 04.-én, a Budapest Open Kvalifikációs Bajnokság előfutamai után a nyílt utcán megfenyegetett. Miután erre sem reagáltam, tovább folytatta a szitkozódást, arcát az arcomhoz tolva, orosz nyelven szitkozódott és fenyegetőzött tovább. Edzőtársaim, kollégáim, Dr Verrasztó Zoltán, valamint Dr. Sós Csaba jelenlétében folytatta megfélemlítését, melyen kollégáim is felháborodtak.

Ilyen körülmények között nehezen tudom munkámat végezni, ahol a személyi biztonságom is veszélyben forog, de elsősorban a szakmai és emberi mivoltomban, tisztességemben gyaláznak, főleg közösségi oldalakon.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik