Sport

Vizes vb 2017: örömmámor a vízilabdások körében

Benedek Tibor (benedek tibor, )
Benedek Tibor (benedek tibor, )

Többek közt Benedek Tibor és Merész András örömmel vette a hírt, miszerint Budapest rendezheti a két év múlva esedékes világversenyt.

Mint ismert, Orbán Viktor a szerdai sajtótájékoztatón bejelentette, 2021 mellett 2017-ben is Magyarországon lesz a vizes vb.

A bejelentést magyar szakvezetők és játékosok is kommentálták, közülük mindnyájan pozitívumként értékelték a világbajnokság rendezését.

“Óriási sikernek tartom a kormány és a FINA döntését. Ki kell fejezzem a magyar pólós társadalom háláját mindenkinek, aki részt vett a döntés előkészítésében és meghozatalában. A folyamatosan zajló uszodaépítések így újabb lökést kapnak a margitszigeti létesítmények további modernizálásával és az új központ felépülésével, ez pedig tovább erősíti a magyar vízilabda jövőjét!” – olvasható Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a waterpolo.hu-n.

 Fotó: MTI

Benedek Tibor, a férfiválogatott kapitánya elmondta, mivel kapitányként Riót tartja a szeme előtt, és a cél az, hogy ott jól szerepeljenek, inkább mint magánember örül nagyon a hírnek.

“Ez egy elismerés, örülök annak, hogy ilyen hamar megépül egy olyan vizes létesítmény Budapesten, amiről oly sokat beszéltünk már az elmúlt időszakban. Fontos ez az infrastrukturális fejlesztés az úszó- és vízilabdasport számára. Nagy sikernek tartom a rendezést, biztos vagyok benne, hogy sikeres esemény lesz, az Európa-bajnokságon tavaly nagy tapasztalatokat gyűjtöttünk, amiket fel lehet használni két év múlva. Annyit azért kapitányként hozzá tudok tenni, hogy az olimpia szempontjából jó dolog a vb-rendezés, egy plusz motivációt adhat a játékosoknak” – hangoztatta.

„Amikor meghallottam a hírt, elsőre az jutott az eszembe, micsoda lehetőség ez a női vízilabdának!” – kezdte Merész András, a női válogatott szövetségi kapitánya. “Ugyan mindig lépésről lépésre érdemes haladni, azaz a következő feladatra kell koncentrálni, ám azért érdemes megjegyezni: egy esetleges és remélt sikeres olimpiai szereplés után a hazai világbajnokság elképesztően sokat lendíthet a szakágon. Örülök, és nem tagadom, megmozdult bennem valami. Arról nem beszélve, hogy a döntés kicsit átírja a forgatókönyvet, mostantól nem kétéves, hanem hároméves szakmai munkáról, projektről beszélünk. Az olimpia utáni évek általában csapatépítésről szólnak, ezúttal azonban a hazai környezet miatt azt gondolom, ki kell tolni az időszakot. Mindez meglátásom szerint a játékosok számára is plusz motivációt jelent, soha vissza nem térő alkalomról beszélünk.”

Fotó: MTI

Keszthelyi Rita, a magyar válogatott játékosa szerint elképzelhető, hogy több játékos a világbajnokság miatt nem vonul majd vissza az olimpia után.

„Örülök, hogy nem kell várni 2021-ig, hogy Budapesten legyen a világbajnokság, és előbb megrendezi a város. Mindenkinek egy extra motivációt jelent a hazai közönség, ez a tavalyi Európa-bajnokságon is látszott. Az biztos, hogy az idősebb játékosok közül többen is elgondolkodnak majd azon, hogy Rio után is folytassák-e. Ezt még párszor át fogják rágni, hiszen egy hazai vb-nél nagyobb motivációt nem nagyon lehet elképzelni.” 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik