Sport

Tét nélküli meccsen ikszeltek a szegediek

pick szeged (pick szeged)
pick szeged (pick szeged)

A már biztos csoportmásodik MOL-Pick Szeged a dán Aalbog elleni 23-23-as döntetlennel zárta a férfi Bajnokok Ligája csoportkörét.

A meccsnek csak az Aalborg számára volt tétje, egy esetleges pontszerzéssel bejuthatott a nyolcaddöntőbe. Ez meg is látszott a motiváción, az északiak a 9. percben már 4-0-ra vezetettek. Prodanovic lendületbe hozta a hazaiakat, sorozatban lőtte a gólokat, így negyedóra elteltével már 4-5 volt az állás. Rövid ideig még bírta a felpörgő szegediek nyomását az Aalborg, ám a 24. percben sikerült az egyenlítés (9-9). Még a szünet előtt kis időre a vezetést is átvette a Pick.


Fotó: MTI

A fordulást követően remekelt a Szeged, melynek köszönhetően 14-11-nél kénytelen volt időt kérni a dán csapat. Ezután állandósult a különbség, majd az utolsó tíz percre fordulva nagyobb sebességre kapcsoltak a vendégek és fordítottak 20-18-ról 20-22-re. Időt kért a Szeged is, a hajrában pedig Hegedűs pillanatai következtek, az ő duplájával lett ismét egyenlő az állás. Kőkeményen harcolt a továbbjutásért az Aalborg és az utolsó percben emberhátrányban vezetést szerzett, majd Balogh ugyan büntetőből egyenlített, a döntetlennel a végén a dánok örülhettek.
    
A BL nyolcaddöntőjének sorsolását kedden rendezik. A szegediek másodikként egy másik csoport harmadikjával találkoznak, míg a tavaly négyes döntőbe jutott veszprémiek egy másik csoportbeli negyedikkel csapnak majd össze.

Mindkét magyar csapat a nyolcaddöntő visszavágóját saját közönsége előtt rendezi.

Eredmény – kézilabda BL, 10. (utolsó) forduló, D csoport

MOL-Pick Szeged – Aalborg (dán) 23-23 (10-10)
a hazai gólszerzők: Hegedűs 5, Prodanovic 4, Balogh 4, Ilyés 4, Källman 3, Parrondo 3

A csoport végeredménye: 1. Kielce (lengyel) 20 pont, 2. Szeged 13, 3. Dunkerque (francia) 8, 4. Aalborg 7, 5. Motor Zaporizzsja (ukrán) 6, 6. Schaffhausen (svájci) 6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik