Sport

“A futball az emberiség utolsó nagy kollektív élménye”

Monoki Lehel (monoki lehel, )
Monoki Lehel (monoki lehel, )

Legalábbis Monoki Lehel, a DigiSport népszerű riportere ezt vallja. Biztosan akad aki vitatkozna vele. Hétfő este Komlósi Gábor fog.

Monoki Lehel hozzáállását a labdarúgáshoz a Ferencváros BL-szereplésa változtatta meg. 10 éves volt akkor és meg sem állt a Fradi utánpótlásig. Volt labdaszedő a nagycsapat mérkőzésén, ám ő nem annyira a meccset, mint inkább a kommentátorok munkáját figyelte.

Csoda hát, ha 18 évesen már TeleSport gyakornok volt? „Sose felejtem el, 2003 tavaszán Knézy Jenővel utaztunk Siófokra, hogy összefoglalót készítsünk. Mindenkinek megvolt a maga kis feladata, az enyém az, hogy a kamera állványát cipeljem. Mikor leértünk, odaszólt nekem Knézy, hogy szeretné, ha én készíteném azt a jegyzetet (scriptet) a meccsről, ami megkönnyíti a későbbi vágást. Leírhatatlan boldogságot éreztem akkor” – emlékezett vissza Monoki Lehel a kezdetekre, de már szeptemberben a Haladás-MTK bajnokit közvetítette élőben.

A remek kezdés után váratlanul átigazolt az MTV Kulturális és Művelődési Osztályára, ahol hat évet töltött el, de a DigiSport 2009-es indulásakor azonnal visszatért gyerekkori szerelméhez, a sporthoz. Hogy miért és ki miatt adta be 2004-ben a felmondását a Telesport akkori főszerkesztőjének, az kiderül a Sportpálya hétfő esti adásából.

SPORTPÁLYA, hétfő esténként 20:30-tól a FIX TV-n:

FIX TV-n (UPC, Digi Kábel, T-online) minden hétfő este 20:30-tól látható műsorban sportriporterek a vendégek, nosztalgiáznak, régi közvetítésrészleteket elemeznek, időnként pedig jól beszólogatnak egymásnak Komlósi Gábor műsorvezetővel.

A műsor interaktív, a vendégekhez élőben, telefonon (+36-1-445-1349), vagy írásban a csatorna Facebook-oldalán lehet kérdéseket feltenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik