Sport

Fazekas Nándor Németországban folytatja

fazekas nándor (fazekas nándor)
fazekas nándor (fazekas nándor)

Fazekas Nándor az idény végéig a Bundesliga 12. helyezett HBW Balingen-Weilstetten kölcsönjátékosa lesz.

Hosszas tárgyalások után pénteken eldőlt, hogy Fazekas Nándor, akit jelenleg még szerződés köt az MKB-MVM Veszprém együtteséhez, az idény végéig kölcsön játékosként a német kézilabda Bundesligában szereplő HBW Balingen-Weilstetten együttesét erősíti – értesült a Telekom Sporthír Szolgálat.

A 219-szeres válogatott, valamint kétszeres olimpiai negyedik helyezett kapus új együttese jelenleg a német csapatok versenyfutásának 12. helyezettje, 19 ponttal lemaradva az éllovas THW Kieltől.

 Fotó: MTI

Fazekas, aki 38 évesen semmiképpen sem szeretett volna valamelyik hazai együttessel megállapodni, korábban – 2004 és 2009 között – öt évet már Németországban légióskodott. Hat évvel ezelőtt tért haza a veszprémiek hívására Magyarországra, és egészen tavaly júliusig a magyar bajnokcsapat kulcsjátékosa volt. Akkor Katarba költözött, és 2014 decemberéig a 2013. évi Ázsiai Bajnokok Ligája győztes el-Dzsais „jómódú” csapatában védett, ott is kölcsönjátékosként.

Fazekas Nándornak, aki jól beszél németül, jövő hétfőn kell játékra jelentkeznie a két kistelepüléshez is tartozó német klubjánál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik