Sport

Új támogató a vízilabda-szövetségnél

Magyar női vízilabda válogatott (magyar női vízilabda válogatott, )
Magyar női vízilabda válogatott (magyar női vízilabda válogatott, )

A Huawei kínai távközlési technológiai cég a riói olimpiáig kötött szerződést a Magyar Vízilabda Szövetséggel. Az ázsiai fél reklámpartnerként és kiemelt támogatóként fog majd szerepet vállalni a magyar vízilabdában.

Pénteken sajtótájékoztató keretein belül írta alá a megállapodást Kemény Dénes MVLSZ-elnök és Fred Wang, a nemzetközi informatikai vállalatóriás fogyasztói üzletágának magyarországi vezetője – írja az MTI.

Kemény elmondta, hogy a külföldi cég elsősorban a női válogatottra koncentrál majd, ami jól is jön, hiszen a lányokra tíz világverseny vár idén.

A nyolc csapat menedzselése nem kis anyagi erőfeszítést jelent a szövetségnek, ezért is köszönet a megállapodásért.

 Fotó: MTI

Fred Wang számára külön öröm volt, hogy az első ilyen jellegű támogatásukat éppen egy magyar sikersportággal együttműködve tudták megkötni.

A női válogatott szövetségi kapitánya, Merész András úgy véli, hogy a támogatásnak köszönhetően biztosítva van a csapat kínai útja a világligába, amennyiben sikerrel veszik a selejtezőket. 

Ha nem jön össze a finálé, akkor a nyáron, itthoni nemzetközi tornán találkozhatunk a szintén a világ legjobb csapatai közé tartozó kínai női válogatottal.

A kapitány azt is hozzátette, hogy a kazanyi vizes vb-n a döntőben szeretné látni a lányokat.

Szeretnénk legalább megismételni az előző világbajnoki harmadik helyezést, de ideje lenne már túllépni a küszöbön, s az aranyért vízbe szállni. A döntőben pedig már bármi lehet…” – mondta Merész.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik