Sport

Győztes szentesi rajt

A Szentesi Uszodában győzelemmel mutatkozott be az Euroliga magyarországi selejtezőcsoportjában a Szentes női vízilabdacsapata, amely csütörtök este öt góllal bizonyult jobbnak az orosz Izmajlovónál.

Pengő Nikolett centergóljával indult a találkozó, amelynek elején a moszkvai együttes kétszer is egyenlített, majd a nyitónegyed végén a vezetést kétszer is átvette (2-3, 3-4). A második negyedben gyorsan 4-4-re módosított a házigazda, utána azonban percekre megállt a gólszerző tudomány mindkét oldalon. A balkezes válogatott center, Bujka Barbara törte meg a jeget (5-4), majd az ő révén alakult 6-5-re az állás a nagyszünetre.

A harmadik játékrész nyitányaként a duplázó Kövér-Kiss Réka révén húzott el először két találattal a Szentes (7-5), majd ismét Bujka percei következtek, előbb büntetőből, majd akcióból is betalált, 9-5-re alakítva a hazai vezetést. Az ellenállhatatlanul játszó center hatodik góljával kezdődött a befejező nyolc perc (10-5), amelyben a Szentes fölényessé tette sikerét, végül 11-6-ra nyerte az összecsapást.

Eredmények – Euroliga-selejtező, C csoport

Hungerit-Szentes – Izmajlovo (orosz) 11-6 (3-4, 3-1, 3-0, 2-1)
a magyar csapat góldobói: Bujka 6, Kövér-Kiss 2, Pengő, Van Der Sloot, Gémes 1-1

Kirisi (orosz)-Mataro (spanyol) 15-10 (3-1, 3-4, 5-2, 4-3)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik