Sport

Új felvétel Szalay és Bunkoczi balesetéről

Az Africa Race első szakaszán súlyos balesetet szenvedett Szalay Balázs és Bunkoczi László párosa. A duó feladta a versenyt, a navigátor pedig csigolyáját törte. Most újabb, belsőkamerás felvétel látott napvilágot. Szerdán bejelentették, hogy Szalaynak új navigátora lesz, amíg Bunkoczi teljesen felépül.

Szalay Balázsék győzelemre esélyesnek számítottak az autósok között a Dakar-rali korábbi útvonalán rendezett Africa Race-en, de a marokkói rajttól 14,6 kilométerre nagy sebességgel homokfalnak ütköztek, az Opel Mokka pedig előbb a tetejére, majd az oldalára borult. A baleset után Bunkoczi Lászlót vákuumágyba fektetve, mentőhelikopterrel vitték kórházba, ott derült ki, hogy két csigolyája eltört.

“Szerencsések vagyunk, olcsón megúsztuk ezt az esetet, a csapatnak pedig jár egy óriási köszönet azért, hogy ilyen biztonságos autót építettek” – mondta szerdán a hazaszállítása után az Amerikai úti klinikán két műtéten is átesett Bunkoczi.

Videó – A Nemzeti Sport Online-on látható az új felvétel a balesetről:

Az Opel Dakar Team pilótája a csapat szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: új navigátora lesz, amíg Bunkoczi László teljesen felépül. Hozzátette, hogy több magyar és külföldi navigátorral is egyeztetnek. Az új másodpilóta kiválasztására nagyjából két hónapja van a csapatnak, március végén ugyanis rajthoz állnak az Egyesült Arab Emírségekben sorra kerülő Abu Dhabi Desert Challenge nemzetközi versenyen.

“Az autót is át fogjuk alakítani egy kicsit, az országos bajnokságban pedig a lehető legtöbb futamon szeretnénk részt venni” – jelentette ki Szalay Balázs, aki röviden visszaemlékezett a december 30-ai balesetükre.

“Természetesen nem így terveztünk, nagyon nehéz volt feldolgozni, hogy 14 kilométer után kiestünk, különösen azért, mert 2003 óta nem adtunk fel egyetlen Dakart vagy Africa Race-t sem” – mondta a pilóta, hozzátéve: optimistán tekintenek a jövőbe, meg sem fordult a fejükben, hogy abbahagyják a versenyzést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik