Sport

Nem történt még ilyen Kobe Bryanttel

kobe bryant (kobe bryant)
kobe bryant (kobe bryant)

A Los Angeles Lakers klasszisa pocsék dobóformát mutatott a Clippers elleni rangadón.

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján a Clippers és a Lakers vívott városi derbit, és ugyan a két csapat jelenleg közel sincs azonos súlycsoportban, mégis nagy várakozás övezte a találkozót. Az izgalmak ugyanakkor elmaradtak, a házigazda Clippers ugyanis az első három negyedben bedarálta ellenfelét, így az is belefért, hogy az utolsó negyedet elbukta 26-15-re. Blake Griffin 27 ponttal, Chris Paul 24 egységgel és 11 assziszttal vette ki a részét a 114-89-es győzelemből.

Az amerikaiak mindenről vezetnek statisztikát, az ESPN erre szakosodott Twitter-oldala pedig egyből a mérkőzés után közzé tette, hogy Kobe Bryant karrierje során még sosem zárt 4 ponttal akkor, ha legalább 12-szer próbálkozott a mezőnyből. Most ez is megtörtént.


Kobe Bryant most nem igazán jelentett veszélyt a Clippers gyűrűjére
Fotó: Europress Fotóügynökség 

Ha egy üzlet egyszer beindul – mondhatják Detroitban. A Pistons ugyanis zsinórban a hetedik meccsét is megnyerte, ezúttal Dallasban, ezzel pedig a liga jelenleg legjobb formában lévő csapatának mondhatja magát. A csapat karácsony előtt tette ki a keretéből Josh Smith-t – aki azóta már Houstonban pattogtat –, a Dugattyúsok pedig a drasztikus lépés óta nem találtak legyőzőre. Arra, hogy a Detroit hét mérkőzést húzzon be zsinórban legutóbb 2008. december 23. és 2009. január 4. között volt példa.

A Cleveland Cavaliers a Houston Rockets ellen szaladt bele fájó vereségbe LeBron James nélkül, a Chicago Bulls pedig meglepetésre hazai pályán „égett” hússzal a Utah Jazz ellen.

Eredmények – NBA, alapszakasz

Charlotte Hornets-New Orleans Pelicans 98-94 
Cleveland Cavaliers-Houston Rockets 93-105  
Philadelphia 76ers-Milwaukee Bucks 77-97  
Washington Wizards-New York Knicks 101-91  
Atlanta Hawks-Memphis Grizzlies 96-86  
Brooklyn Nets-Boston Celtics 81-89  
Chicago Bulls-Utah Jazz 77-97  
Dallas Mavericks-Detroit Pistons 95-108  
Denver Nuggets-Orlando Magic 93-90  
Minnesota Timberwolves-Phoenix Suns 111-113
Sacramento Kings-Oklahoma City Thunder 104-83  
Golden State Warriors-Indiana Pacers 117-102  
Los Angeles Clippers-Los Angeles Lakers 114-89

Videó – Simán kikapott a Lakers:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik