Sport

Gond nélkül a magyarok Afrikában

Kovacs-Miklos(960x640).jpg (kovács miklós)
Kovacs-Miklos(960x640).jpg (kovács miklós)

Hosszú napok óta először sikerült technikai problémák nélkül teljesítenie egy versenynapot a Qualisport kamionos egységének a 2015-ös Africa Eco Race-en.

A csapattól kapott tájékoztatás szerint a viadal nyolcadik, a mauritániai Azougui körül teljesített hurokszakaszán Kovács Miklós pilóta és két társa, Czeglédi Péter navigátor és Ács László fedélzeti szerelő a kamionos kategóriában a negyedik legjobb időeredményt produkálva teljesítette a kemény menetet.


Tovább robog a magyar trió
Fotó: Qualisport 

Ami az afrikai Dakar-ralikon a rettegett Atar-Atar hurokszakaszt jelentette, annak az idei Africa Eco Race-en az Azougui környéki menet a megfelelője. A dűnés, tevefüves, a mezőnyt a végletekig próbára tevő szakaszt a viadal egyetlen állva maradt magyar egysége 7 óra 16 perc 18 másodperc alatt teljesítette: ez a kamionosok kategóriájában a negyedik helyre volt elegendő.

A nyolcadik szakaszt is a Kamazok dominálták, ám némi meglepetésre a metángáz-hajtású új konstrukcióval versenyző Szergej Kuprijanov ezúttal gyorsabbnak bizonyult az összesítésben is élen álló Anton Shibalovnál. A harmadik helyen az MAN-es portugál versenyzőnő, Elisabete Jacinto végzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik