Sport

Folytatni tudta a magyar kamionos egység

Kovacs-Miklos(960x640).jpg (kovács miklós)
Kovacs-Miklos(960x640).jpg (kovács miklós)

Holtfáradtan, meggyötörten, de mégis versenyben teljesítette a 2015-ös Africa Eco Race ötödik szelektív szakaszát a Qualisport kamionos egysége - derül ki a csapat hírleveléből.

A kalocsai alakulatnak pénteken váltócserét kellett eszközölnie a napi szakasz harmadik ellenőrző pontjának közelében: a malőr 8 órányi időbüntetéssel, valamint egy alvás nélkül töltött éjszakával járt, de legalább a Scania versenyben maradt a pihenőnapot megelőző menetre is.

Kovács Miklós két társával, Czeglédi Péter navigátorral, Ács László fedélzeti szerelővel, valamint a szervizcsapat tagjaival késő éjszaka csatlakozott újra az As Sakn közelében tanyát verő mezőnyhöz. Regenerálódásra minimális idő jutott az újabb szakasz rajtja előtt, de nekifeszültek és végigcsinálták az ötödik napra előírt 225 kilométeres távot, amelyet 532 kilométernyi összekötő követett Dakhláig, ahol vasárnap pihenőnapot kapnak a versenyzők.


Fotó: Qualisport

A Scania-egység a zömmel tempós, gyors szakaszt 2 óra 18 perc 8 másodperc alatt teljesítette, amely a kamionos kategóriában az 5. legjobb eredmény volt, ám az időbüntetés miatt a kategória összesítésében visszacsúsztak a 8. helyre. A napot a monstrumok között a metángáz-hajtású Kamaz nyerte, a volánja mögött Szergej Kuprijanovval: az oroszt az MAN-es Elisabete Jacinto, valamint a másik Kamaz, a kategória összesítésében is vezető Anton Shibalov követte.

A pihenőnap után a mezőny országot vált, Marokkó után Mauritánia következik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik