Sport

Curling-Eb: a fiúk és a lányok egy meccsre az elődöntőtől

Megnyerte a románok elleni mérkőzést a svájci B csoportos Eb-n a férfiválogatottunk, ezzel három meccsre került az A csoportba jutástól. A lányok is hasonló helyzetben vannak.

A helyzet roppant egyszerű volt a magyar férficsapat számára, nyernie kellett Románia ellen a Svájcban zajló B csoportos kontinenstornán, ez ugyanis elengedhetetlen volt ahhoz, hogy esély mutatkozzon, előbb a négy közé jutásra, majd aztán a merészebb álmok szövögetésére.



Fotó: Vaspöri Tamás/Facebook

Nos, ez a győzelem összejött, 10-4-re nyert a Hall Krisztián, Ézsöl Gábor, Belleli Lajos, Nyitrai József, Fóti Balázs összetételű magyar válogatott. Mivel Ausztria legyőzte Walest, ugyanaz a mutató állt a sógorok neve mellett is, mint a mieinké mellett (5 győzelem, 2 vereség). Vaspöri Tamás vezetőedző elmondta a Sport24-nek, ez mit jelent:

“Ma csak egy meccsünk volt, amit gyakorlatilag kötelező győzelemként könyveltünk el, épp ezért nagyon oda kellett figyelni, hiszen az ilyen meccsek lehetnek néha a legveszélyesebbek. Most szerencsére minden jól alakult, már 3 end után 8:0 volt az állás, a vége 10:4. Tehát minden az előzetes elvárások szerint alakult, ez egy egyszerű meccs volt. Közben nyertek az osztrákok Wales ellen, a lengyelek pedig megverték a belgákat, így az osztrák csapattal azonos győzelem-vereség mutatóval végeztunk.

Így holnap reggel 8:30-tól az osztrákok ellen játszunk úgynevezett Tie-break meccset a 4 közé jutásért. Értelemszerűen a győztes kerül tovább. Ott a győztes csapatra, – remélhetőleg ránk – Hollandia vár majd 14 órától, és ennek a meccsnek a győztese játszik majd a döntőbe jutásért este 8-kor a finn-angol meccs vesztesével… Tudom, ez egy kicsit bonyolult rendszer, de a lényeg az, hogy ha mindhárom meccset megnyerjük holnap, akkor döntőt játszunk, és A csoportosak vagyunk jövőre!” 

A Palancsa Dorottya, Miklai Henrietta, Kalocsai Vera, Sándor Nikolett, Nagy Tímea összetételű női válogatottunk is versenyben van. Ők előbb legyőzték Hollandiát, majd este kikaptak Norvégiától. Ez azt jelenti, hogy azonos mutatóval zártak az angolokkal és a törökökkel.

A számolgatások után kiderült, hogy a férfiakhoz hasonlóan a lányok is tie break meccset játszanak csütörtökön reggel, méghozzá Törökországgal. A győztes elődöntőbe jut. 

A csoportok végeredménye:

Férfiak:

Piros csoport:

1. Anglia – az elődöntőbe jutott
2. Hollandia – az elődöntőbe jutott
3. Törökország
4. Horvátország
5. Észtország
6. Izrael
7. Litvánia

Kék csoport:

1. Finnország – az elődöntőbe jutott
2. Magyarország – tie breaket vív
3. Ausztria – tie breaket vív
4. Belgium
5. Wales
6. Lengyelország
7. Spanyolország
8. Románia

Nők:

1. Norvégia – továbbment
2. Ausztria – továbbment
3. Olaszország – továbbment
4. Magyarország – tie breaket vív
4. Törökország – tie breaket vív
5. Anglia
6. Hollandia
7. Lengyelország
8. Fehéroroszország
9. Szlovákia 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik