Sport

Curling-Eb: vasárnap a lányok hozták a győzelmet

Elszenvedte első vereségét a B csoportos curling-Eb-n a magyar férficsapat.

Ausztria (7-2) és Spanyolország (12-1) legyőzése után Belgium várt a mieinkre Svájcban, az A csoportba kerülés szempontjából ez a találkozó is fontos volt.

Vaspöri Tamás vezetőedző így nyilatkozott vasárnap délelőtt, a meccset megelőzően:

“A tegnapi két győzelem után, s mivel csak este 7-kor játszottunk a belgák ellen, kicsit lazább napot terveztünk. Reggel elmentünk a pályára, hogy kicsit tovább elemezzük az ellenfeleket, figyeljük a jeget és a köveket. Ezekből rengeteg kis, de nagyon fontos infót lehet szerezni, ami nagyban segíti a csapatot az adott meccsen. Tudjuk, hogy az adott pályán vannak-e “trükkök”, tudjuk, hogy a kövek hogyan viselkednek, és persze látjuk az ellenfél játékát is, ezzel az erősségüket és gyengéiket is, amit aztán a meccsen próbálunk maximálisan kihasználni.”

Nos, ez Belgium ellen nem sikerült, mert bár 0-2 után még egyenlített a magyar csapat, aztán nagyon elhúzott az ellenfél, s végül 9-3-ra nyert. 

“A meccs sajnos nem úgy sikerült, ahogy számitottunk rá. A nüanszok mindig az ellenfelet segitették, még szerencsénk sem volt. A befejező játekosuk pedig szinte végig mindent megdobott, sőt még annál is többet. Este még átbeszéltük a dolgokat és a meccset lezártuk, és azt gondolom, hogy a csapat tapasztaltsága miatt nem is fog nyomot hagyni a következő, finnek elleni meccsre. Most már teljesen erre koncenrálunk, és egy laza reggeli után megyünk és megverjük őket” – szólt az edzői értékelés a vereség után.

Hétfőn a fiúk Finnországgal és Lengyelországgal találkoznak.



Vasárnap a lányok győzelmének lehetett örülni

Fotó: Facebook/Magyar Curling Szövetség 

 

A női válogatott Lengyelországot hatalmas csatában verte meg 7-6-ra. Palancsa Dorottya így nyilatkozott a szövetség Facebook-oldalának:

„Egy nagyon szoros meccset játszottunk, a lengyelek nagyon ügyesek voltak. Nem számítottunk könnyű meccsre, nem is volt az, de a végén mi jöttünk ki győztesen belőle. A kulcs az volt, hogy jól mentek a take out-ok és igazából az egész játék is. Fej-fej mellett haladtunk, és a vége nekünk picit jobban sikerült.”

Hétfőn a női csapatunk Törökországgal és Szlovákiával meccsel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik