Sport

Curling-Eb: két magyar siker nyitányként

A férfiak mindkét szombati meccsüket megnyerték a svácji curling-Európa-bajnokság B csoportjában.



A férfiválogatott a spanyolok elleni győzelem után

Fotó: Magyar Curling Szövetség 

Nagyszerűen kezdett a magyar válogatott a svájci B csoportos kontinenstornán. Ahogyan korábban írtuk, a férfiak és a nők is a feljutás reményében kezdték az Európa-bajnokságot. A férfiak biztatóan rajtoltak.

Merthogy az első meccsen 7-2-re győztek egyik legnagyobb riválisuk, Ausztria ellen. Vaspöri Tamás vezetőedző a Sport24-nak így nyilatkozott: 

“Az előzetes esélylatolgatások szerint az osztrákok elleni meccset nagyon fontosnak találtuk a legjobb négy közé jutás szempontjából, ezért nagyon készültünk rá. A csapat a korai kelés )ez fél hatot jelent) ellenére is nagyon jó hangulatban, és teljesen a meccsre koncentrálva érkezett a pályára. Már a bemelegítés közben is lehetett érezni, hogy mindenki fel akar menni a pályára és nyerni.

Közös döntésünk értelmében a meccsen Fóti Balázs játszott leadet a csapatban, és neki ez volt az első Eb-szereplése, amit nagyon jól abszolvált. A meccs közben végig uraltuk a játékot, a fókusz és az elszántság is maximális volt. A hatpdik endben volt egyedül egy kis bizomnytalanság, de Hall Krisztián utolsó, parádés kövével kijavítottuk, és innentől már nem volt esélye az osztrákoknak.”

Ézsöl Gábor az osztrákok elleni siker után ezt mondta a curling szövetség Facebook-oldalának: „Nagyon örülünk ennek a győzelemnek, nem volt könnyű. A végeredmény nem ezt mutatja, de egészen a félidőig szoros volt, és a 6. endben egy nagyon nehéz helyzet állt elő, amikor néhányat hibáztunk.” 

Délután a spanyolok jöttek szembe, ellenük már a papírforma is magabiztos sikert ígért, és ez így is lett, 12-1-re nyert a magyar válogatott.

A nők  Olaszország ellen kezdtek, sajnos, egy 10-1-es vereséggel, majd Fehéroroszország következett. A meccs elején nagy 4-1-es hátrányba kerültek a mieink, de aztán egy rendkívül izgalmas játékban fordított, és nyert 9-5-re. 

Vasárnap a férfiak Belgiummal találkoznak, a nők Törökországgal és Lengyelországgal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik