Sport

Eddig tartott a magyaroknak az ökölvívó-vb

Véget ért a magyarok számára a csedzsui női ökölvívó-világbajnokság, miután Nagy Tímea is kikapott a negyeddöntőben.

Az idén Európa-bajnoki bronzérmes Nagy Tímea csütörtökön magabiztos teljesítménnyel győzte le kazah riválisát, ám pénteken egy korábbi világbajnok, a kanadai Ariane Fortin-Brochu várt rá az olimpia műsorán is szereplő 75 kilogramm negyeddöntőjében, s túl nagy falatnak bizonyult a számára.

A nemzetközi szövetség közvetítése alapján Nagy az első menetben a csütörtökihez hasonló módon, kontrákra építve próbált bokszolni. A taktika azonban nem működött, a szakasz második felében ugyanis a nála jóval alacsonyabb kanadai rendre jól kezdeményezett, tisztán talált. A folytatásban Nagy aktívabban öklözött, ám a rutinos Fortin-Brochu továbbra is többször talált mint ő, s egyértelműen uralta az összecsapást. A meccs második felében aztán már eredményesebbek voltak Nagy Tímea akciói, kiegyenlítettebbé vált a küzdelem, sőt, a negyedik szakaszban valamivel a magyar tűnt jobbnak, ám végül egyhangú pontozással veszített.

A magyar csapat számára így véget ért a vb, miután korábban a másik negyeddöntős Szatmári Petra is kikapott, a többi nyolc bokszoló pedig már első mérkőzésén vereséget szenvedett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik