Sport

Curling-Eb: újra megpróbálják a mieink

Svájcban rendezik a curlingezők kontinenstornáját. A magyar válogatott a női és a férfimezőnyben is a B csoportban szerepel.

Monthey-ben szerethetnek bele a magyar curlingrajongók, ha sikerülne a hatalmas bravúr, az A csoportba jutás. Mint tavaly, a férficsapatunknnak van erre nagyobb esélye. Ne feledjük, 2013-ban egyetlen győzelemre voltak a mieink az élvonalba jutástól.

A Hall Krisztián, Ézsöl Gábor, Belleli Lajos, Nyitrai József, Fóti Balázs (edző: Vaspöri Tamás) összeállítású magyar válogatott ellenfelei a B csoportban: Ausztria, Belgium, Finnország, Lengyelország, Spanyolország, Wales és Románia lesznek a csoportban.

“A csapat hangulata remek, készen állunk az Eb-re. Mérkőzésről mérkőzésre kell haladni. Bármire képesek lehetünk, és ezért meg is teszünk mindent. Az egész csapat optimista, elszánt, és ez mindenképp pozitív előjel” – mondta Vaspöri Tamás a hazai szövetségnek nyilatkozva.



A magyar férfiválogatott

Fotó: Magyar Culing Szövetség/Facebook 

A másik nyolcasban Horvátország, Anglia, Észtország, Franciaország, Izrael, Litvánia, Hollandia, Törökország lesznek. A csoportokból az első kettő jut tovább a folytatásra.

Ami a lányokat illeti: a Palancsa Dorottya, Miklai Henrietta, Kalocsai Vera, Sándor Nikolett, Nagy Tímea (edző: Palancsa Zoltán) csapat harcolta ki az Eb-szereplést idehaza a válogatón – némi meglepetésre -, így ők küzdenek majd, szintén a B csoportban. Az ellenfelek a csoportban: Olaszország, Fehéroroszország, Lengyelország, Törökország, Szlovákia, Ausztria, Anglia, Hollandia és Norvégia lesznek.



A magyar női válogatott

Fotó: ecc2014.curlingevents.com 

Palancsa Dorottya csapatkapitány a szövetség Facebook-oldalán így nyilatkozott:

“Ez lesz az első világversenyünk, ennek összes előnyével és hátrányával együtt. Viszont az előnyeit megpróbáljuk 100%-ban kihasználni, hogy minél szebb eredményt tudjunk elérni. Igazán elégedettek az első két hely megszerzésével lennénk, nagyon szeretnénk elérni, hogy jövőre az “A” osztályban képviselhessük Magyarországot az Európa-bajnokságon.

A csapat állapota szuper, már nagyon izgul mindenki, és alig várjuk, hogy végre kinn legyünk Svájcban, és próbára tegyük magunkat a jégen. Szerencsére mindenki egészséges, semmilyen betegség vagy sérülés nem hátráltat minket.”

Természetesen az A csoportos Európa-bajnokság is ezen a hétvégén zajlik, ugyanúgy Svájcban, Champéryben. A nagyoknál a férfiak mezőnyében Csehország, Dánia, Németország, Lettország, Olaszország, Norvégia, Oroszország, Skócia, Svájc és Svédország küzd, míg a nőknél Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Németország, Lettország, Oroszország, valamint a három s-betűs ország, Skócia, Svájc és Svédország versenyez az érmekért.

A férfiaknál Svájc, a nőknél Svédország a címvédő.

A curling-Eb-t EZEN A WEBOLDALON lehet követni, az Eurosport 1 hétfőtől élő közvetítést ad az A csoportos Eb-ről!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik