Sport

Gulbis vitte a prímet a Tennis Classicson

A lett Ernests Gulbis nyerte meg kedden a budapesti Papp László Sportarénában rendezett VII. Tennis Classics gálát: a döntőben 9-7-re győzte le az osztrák Dominic Thiemet.

A finálé felvezetéseként az elődöntőben vesztes német Philipp Kohlschreiber és olasz Fabio Fognini játszott páros bemutatót az iráni-francia Manszur Bahramival és a wimbledoni páros döntős Babos Tímeával.

Az élvezetes csata – amelyben nem egyszer két labda is játékban volt – elsősorban a teniszbohóc és labdazsonglőr Bahramiról szólt, a hatodik budapesti gáláján szereplő, 58 éves veterán a közönség mellett a társait is ámulatba ejtette egy-egy váratlan trükkel. A meccset végül a Bahrami-Kohlschreiber duó nyerte 9-5-re.

 Fotó: Europress fotóügynökség

A már 21 óra után kezdődött döntő a világranglistán 13. Gulbis fölényét hozta, aki kemény szervákkal bombázta az ATP-rangsor top 50-jének legfiatalabbjaként ismert, 21 éves riválisa térfelét.

A hat tornagyőzelemnél tartó balti játékos már 6-2-re vezetett a kilenc nyert gémig tartó meccsen, ám az élete első bemutató tornáján szereplő Thiem 6-5-re felzárkózott. Gulbis 8-7-nél a mérkőzésért adogatott és stílusosan egy nagy szervával vetett véget a helyenként az ATP-tornák szintjét idéző csatának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik