Sport

Jövőre is három NFL-meccs lesz Londonban

Ahogy idén, úgy jövőre is három mérkőzést rendeznek a londoni Wembley Stadionban a tengerentúli amerikaifutball-liga (NFL) alapszakaszában.

Két szempontból is történelmi jelentőségű lesz az újabb három találkozó, ugyanis először fordul majd elő, hogy csoportriválisok meccsét hozzák Londonba, illetve olyan sem volt még, hogy egymást követő két vasárnap tartsanak találkozót a brit fővárosban.


 Fotó: Europress Fotóügynökség

Az NFL csütörtökön Londonban az idei utolsó, harmadik európai meccs előtt jelentette be, hogy 2015-ben elsőként október 4-én a kétszeres bajnok Miami Dolphins harmadszor is átrepüli az Atlanti-óceánt és a vele azonos divízióban szereplő egyszeres Super Bowl-győztes New York Jetset látja vendégül. Ezt követően október 25-én a 2013-tól négy éven át biztosan állandó londoni résztvevő Jacksonville Jaguars a négyszer nagydöntős Buffalo Billst fogadja, míg november elsején az egyszeres bajnok Kansas City Chiefs hazai csapatként az idén Londonban drámai meccset nyerő Detroit Lions együttesével küzd meg.
    
Londonban először 2007-ben rendeztek NFL-mérkőzést, majd minden esztendőben további egy-egy találkozóra került sor, tavaly viszont már kettő, idén pedig három összecsapás helyszíne lett a Wembley Stadion, amelyben vasárnap a Jacksonville Jaguars az ötszörös Super Bowl-győztes Dallas Cowboys gárdájával küzd meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik