Sport

Michelisz a második sorból rajtolhat

A Zengő Motorsport versenyzője negyedik lett az időmérőn a sanghaji túraautó-világbajnokságon.



Michelisz Norbert egy jó rajttal jó helyre érhet

Fotó: Zengő Motorsport

Egy durva hiba miatt Sébastian Loeb elbukta a gyorskörét a Q3-ban, ezzel lett Michelisz Norbert a negyedik, s fért be így a második sorba.

A másodikon viszont a hetedikről startolhat a szabályok szerint. Ezzel megint ő a legjobb hondás, ugyanakkor Bennani behozta a Hondáját a tizedik helyre a Q2-ben, ezzel az első rajtkockából indulhat majd a második futamon.

A Citroen dominancia ezen az időmérőn is látványos volt, de meglepő módon, a múlt heti eredményességéhez képest a Ladák nem muzsikáltak jól, és nem kerültek be a Q2-be sem.Ez az eredmény feltöltötte a csapatot és a pilótát, de sajnos az is látszik, hogy a Honda Civicből ennél több teljesítmény, jelen pillanatban, nem hozható ki.

Michelisz 120 ponttal a hatodik helyen várja a holnapi első futamot, két ponttal előzte meg a holland Tom Coronelt és csak hat pont a lemaradása az olasz Gabriele Tarquinihez képest.

A világbajnokságot az argentin José-María López vezeti, aki mivel első lett az időmérőn, tovább növelte előnyét csapattársai, a francia Yvan Mullerrel és Sébastian Loebbel szemben.

Videó – Michelisz Norbert nyilatkozata:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik