Sport

Berki Krisztián világbajnok Kínában

A lólengés magyar klasszisa harmadik világbajnoki címét szerezte a nanjingi viadalon.



Berki Krisztián harmadik aranyát szerezte

Fotó: MTI 

Az olimpiai bajnok Berki Krisztiánt hetediknek szólították szombaton a világbajnokságon. Kiváló edzésekkel vezette fel a döntőt a magyar versenyző, akinek ugyanakkor fáj a válla egy ideje. Ezért volt bravúros, hogy első helyen jutott a döntőbe. A selejtezőben is bemutatott és a zsűri által magas pontszámmal jutalmazott (16.066 pont) 7.0-ás kiinduló pontú, két ollós, bőrorsós gyakorlatát mutatta be.

Berki Krisztián 2010-ben és 2011-ben lett aranyérmes világbajnokságon, 2012-ben olimpiai bajnok lett, mellette van még két vb-ezüstje 2007-ből és 2009-ből. S ne feledjük, hatszoros Európa-bajnok, kétszeres Eb-ezüstérmes.

A tavalyi Európa-bajnok Daniel Keatings kezdte a viadalt, és a nagyjából tiszta gyakorlatára 15.133-at kapott. Másodikként jött az amerikai Alexander Naddour, edzője (s mő maga is), a pontszámban ez 15.300-at jelentett.

A tapasztalt francia Cyril Tommasone 15.500-tel került a döntőbe, ott végül a leérkezéskor látott kis bizonytalankodás ellenére 15.600-ra “tornázta fel” pontszámát, így átvette a vezetést.

A horvát Flip Ude nagyszerű produkcióval rukkolt elő, s ezzel fel is adta a leckét a pontozóbíróknak. 15.783 lett a vége, ezzel igen nagy előnnyel állt az élre.

A fehérorosz Andrey Likhovitskiy következett, korrekt volt a gyakorlat, így Berki Krisztiánnak meg kellett küzdenie azzal, hogy előtte senki sem hibázott, rettentő erős volt a finálé. A belorusz végül 15.200-at kapott, nem szólt tehát bele az éremcsatába.

A másik horvát, Robert Seligman a lóra pattanás előtt még egy fekvőtámaszt is nyomott, a leugrást ezzel együtt nem tudta tökéletesre venni: 15.400-gyel átmenetileg a harmadik helyre lépett.

S hetedikként jött Berki Krisztián: kicsit talán izgult az elején, de aztán megoldotta, kontrollálta mozgását. Mosolyogva jött le a pódiumról, szólt a “Szép volt, Krisz” a lelátóról: technikailag erős gyakorlatára 16.033-at kapott, így már csak egy versenyző akadályozhatta meg az aranyérmét.

A szlovén Saso Bertonceljnek ez nem sikerült, csak a negyedik helyre futott be. A VILÁGBAJNOKOT BERKI KRISZTIÁNNAK HÍVJÁK. ISMÉT.

Berki Krisztián 2010-ben és 2011-ben lett aranyérmes világbajnokságon, 2012-ben olimpiai bajnok lett, mellette van még két vb-ezüstje 2007-ből és 2009-ből. S ne feledjük, hatszoros Európa-bajnok, kétszeres Eb-ezüstérmes.

Videó – a világbajnok gyakorlat:
 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik