Sport

A Real Madrid csont nélkül verte a Fehérvárt

A nyolcszoros Euroliga-győztes Real Madrid férfi kosárlabdacsapata könnyedén, 104-72-re verte az Alba Fehérvárt a két együttes szerdai bemutató mérkőzésén a székesfehérvári Vodafone Sportcentrumban.

A Real Madrid soraiban pályára lépett több NBA-ben is megfordult játékos: az argentin-olasz Andrés Nocioni, a spanyol Sergio Rodriguez Gomez, valamint a szintén spanyol Rodolfo Fernandez Farres. Rajtuk kívül olyan kosárlabdázóknak tapsolhatott a fehérvári közönség, mint az amerikai Kelvin Creswell Rivers és Marcus Anthony Slaughter, a litván Jonas Maciulis vagy az argentin Facundo Campazzo.
   
Telt ház előtt kezdődött a találkozó, amelyen a spanyolok kapták el előbb a fonalat, de a hazaiak sem hagyták magukat. A fehérvári felzárkózásra azonnal jött a Real Marid válasza: a vendégek felpörgették a tempót, aminek rögtön tíz pont körüli vezetés lett az eredménye. Az első negyed 31-23-as spanyol vezetéssel zárult, a második játékrész azonban jóval kevesebb pontot hozott, ekkor többet rontottak a csapatok. A félidőben 47-37-es Real Madrid-előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A második félidő elején 14-0-s rohammal indított a királyi gárda, amely a “Királyok városában” is megmutatta milyen a modern kosárlabda. A vendégelőny gyorsan harminc pont körülire hízott, miközben a hazaiak alig találtak a gyűrűbe: a negyedben elért tíz fehérvári pontra 28 volt a Real válasza. A záró játékrészben már csak az volt a kérdés, hogy sikerül-e az Alba Fehérvárnak elkerülni a negyven pont feletti vereséget. Végül 42 pontos különbséggel zárult a találkozó.
    
A mezőny legjobb dobója az egyéves szünet után Székesfehérvárra visszatérő, de még szerződéssel nem rendelkező amerikai bedobó, Brandon Wood volt 22 ponttal. Rajta kívül a hazaiaktól egyedül Lasan Kromah jutott tíz pont fölé, ő 19 ponttal zárt. A Real Madrid legeredményesebb játékosa Rivers és Salah Mejri volt 18-18 ponttal, Carroll 17, míg Campazzo 10 pontot ért el.
    
A találkozót megelőzően a Real Madrid küldöttsége Felcsúton megtekintette a Pancho Arénát és a Puskás emlékmúzeumot, majd Székesfehérváron az október 3-án megnyílt Seuso-kiállítást.

Eredmény – barátságos mérkőzés

Alba Fehérvár – Real Madrid 72-104 (23-31 14-16, 10-26, 25-31)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik