Sport

Megint elutasították a Fradi fellebbezését

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) ismételten, de még nem jogerősen elutasította a Ferencváros női csapatának óvását, és nem változtatja meg a pályán elért eredményt, azaz a zöld-fehérek a Bajnokok Ligája-főtáblája helyett a KEK-ben folytathatják szereplésüket.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria azért nyújtott be óvást, majd fellebbezést, mert a Lipcse elleni szeptember 21-i BL-selejtezőben megítélésük szerint a német együttes időn túl dobta azt a gólt, amellyel kicsikarta a számára végül győzelmet hozó büntetőpárbajt.


Fotó: MTI

Az EHF fellebbviteli bizottságának csütörtöki indoklása szerint a találatot érvényesnek ítélő döntés a játékvezetők ítéletén alapult, és az ő észlelésük nem fellebbezhető meg, nem nyilvánvaló hibáról van szó, a bírók a rendelkezésükre álló tények alapján hozták meg döntésüket.
    
A mostani ítélet ellen 21 napig lehet fellebbezni az EHF független választott bíróságánál. Amennyiben nem lesz változás, akkor a csapat a KEK-ben folytatja majd a szereplését, s a harmadik fordulóban, azaz a 16 közé jutásért a szerb Jagodina lesz az ellenfele novemberben. Ha mégis sikerrel járnak a zöld-fehérek és nekik adnak igazat, abban az esetben a BL 16-os főtábláján a szlovén Krim Ljubljana, az orosz Dinamo Szinara és az osztrák Hypo NÖ vár az Elek-csapatra elvileg október 18-tól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik