Sport

Hosszú: Nem számítottam ilyen időkre

Hét aranyat, két ezüstöt és két bronzot szereztek a magyar úszók a rövidpályás világkupa-sorozat hongkongi állomásának második napján. A kedden is öt számot nyerő Hosszú Katinka Európa-csúcsot és országos rekordokat is felállított.

Hosszú a viadal után elismerte, hogy még ő sem számított arra, hogy olyan remekül megy az úszás kedden, hogy öt aranyat és egy ezüstöt is bezsebel, valamint több rekordot is megdönt.

“Nem is elsősorban a tíz aranyra – bár erre sem -, hanem hogy ilyen időket tudok úszni. Elutazás előtt azt mondtam, most aligha döntök világcsúcsot, ehhez képest kétszer is közel jártam” – mondta. “Száz háton már tényleg nagyon kevés hiányzott, mindenki azt mondja, voltaképpen azon múlt, hogy még mindig nem vagyok hajlandó a legújabb fejlesztésű sapkát felvenni, ragaszkodom a régihez…”

Fotó: Europress Fotóügynökség

A magyar versenyző hozzátette: elképzelhetőnek tartja, hogy kipróbálja az új fejlesztésű sapkát, amely a gyártó szerint nem ráncolódik, és ez századmásodperceket jelenthet, főleg a víz alatti úszásoknál.

Hosszú elmondta azt is, örömtelinek tartja, hogy az állóképessége és a sebessége jobb, mint a korábbi években ilyenkor, és remekül működik az a program, amivel készül.


Fotó: Europress Fotóügynökség

“Magam sem gondoltam, hogy ennyire jól bírom majd, hiszen tavaly, de különösen tavalyelőtt mondjuk nyolc számban indultam, abból négyben lassabban úsztam, hogy bírjam a többit, most pedig ment mind a tizenkettő, közte a 800 gyors, ahol kilenc másodpercet javultam, és még a 400-at is meg tudtam nyerni” – fogalmazott Hosszú, aki történelmet írt Hongkongban azzal, hogy tíz számban diadalmaskodott, ugyanis a rövidpályás vk-sorozat történetében egy versenyen eddig még senki sem tudott ilyen sok alkalommal győzni.

A magyar úszó 96 vk-elsőségnél jár, ezzel feljött az örökranglista második helyére, megelőzve a svéd Therese Alshammart (93). A rekorder a szlovák Martina Moravcova 105 vk első hellyel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik