Sport

Balzsay Karcsi legyőzte a gyilkos kórt

A WBO világbajnokának leleteit magyar és amerikai orvosok is ellenőrizték és negatívnak találták, így optimistán néz a jövőbe.

Idén márciusban jött a szörnyű hír, Balzsay Károly, a WBO nagyközépsúlyú bokszvilágbajnoka nyirokmirigy rákos. Kemoterápiás kezeléseket kapott, egykori német klubja gyűjtést szervezett számára, érkezett felőle biztató és negatív hír is. Most azzal az örömteli hírrel állt nyilvánosság elé, hogy újra egészséges ember!

“Hatalmas kő esett le a szívemről, amikor a kezelőorvosom, Bátai Árpád közölte, gyakorlatilag egy egészséges ember leleteit tartja a kezében. Az utolsó vérvételek, illetve a PET/CT-vizsgálat szerint már nincsenek rákos sejtek a szervezetemben. A másodlagos orvosi szakvélemény is kedvező volt, leleteimet és kórtörténetemet ugyanis Bostonban is elemezték hematológusok. Szerencsére ők is mindent rendben találtak, úgyhogy most már kijelenthetem, kiütöttem a rákot. Ha visszatér a betegség, azonnal csontvelő átültetés vár rám, de amiatt sem aggódom. Nem akarok vele foglalkozni, örülök a gyógyulásomnak, már új tervek, új célok foglalkoztatnak” – jelentette ki vidáman a BLIKK kérdésére Balzsay, akinek háromhavonta kontrollra, valamint immunerősítő kezelésekre kell járnia.

A bunyós betegsége alatt is folyamatosan tevékeny maradt. A KSI-ben edzősködik és az őszi, soroksári önkormányzati választásokon is megméreti magát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik