Sport

US Open: biztosan új bajnokot avatnak a férfiaknál

Óriási meglepetésre a japán Nisikori Kej és a horvát Marin Cilic játsza majd a döntőt az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

Nisikori a sportág történetének első férfi ázsiai játékosa, aki Grand Slam-döntőt játszhat.

A tizedik helyen kiemelt japán versenyző kiválóan kezdte a találkozót és 6:4-re megnyerte az első szettet, a folytatásban azonban úgy tűnt, sokat kivett belőle, hogy az ezt megelőző két mérkőzésén is ötszettes csatára kényszerült.

Ennek eredményeképpen Djokovic könnyedén húzta be a második játszmát, a harmadikban azonban Nisikori többször is túlesett a holtponton, az egyik játékban riválisa négy bréklabdáját is hárította, majd végül a rövidítésben is diadalmaskodott.

A negyedik szettre Djokovic fejben elfáradt, a japán pedig önkívületben teniszezett és 2 óra 49 perc alatt megnyerte az összecsapást.

Nisikori a fináléban az ötszörös bajnok svájci Roger Federer és a horvát Marin Cilic párharcának továbbjutójával találkozik.

Cilic három sima szettben győzte le az ötszörös bajnok Roger Federert a második elődöntőben, így mindenképpen új bajnokot avatnak, hiszen Cilicnek és leendő ellenfelének, a japán Nisikorinak is ez lesz az első Grand Slam-döntője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik