Sport

US Open: Serena Williams és Wozniacki döntőzik

A címvédő és világelső Serena Williams, valamint jó barátnője, a tizedik helyen kiemelt Caroline Wozniacki játssza vasárnap a női egyes döntőjét a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokságon.

A pénteki elődöntőben az ötszörös US Open-győztes amerikai Williams magabiztosan, mindössze bő egy óra alatt verte az orosz Jekatyerina Makarovát, míg a dán játékos a kínai Peng Suaj ellenében jutott tovább, miután az ázsiai teniszező a szoros első szettet követően, a második játszma derekán feladta a küzdelmet, mert nem bírta a hőséget. A pályán több mint 30 Celsius fokos hőséget mértek, a levegő páratartalma pedig 70 százalékos volt, s az elgyengült Penget – aki előbb ápolást kért, majd sikertelenül megpróbálta folytatni a küzdelmet – végül tolószékben kellett levinni.


 Fotó: Europress Fotóügynökség

A 32 éves Serena Williamshez hasonlóan a nála nyolc esztendővel fiatalabb Wozniacki is vezette korábban a női teniszezők világranglistáját, de amíg amerikai riválisa immár pályafutása 18. Grand Slam-trófeája begyűjtésére készül, addig ő úgy állt a rangsor élén, hogy egyszer sem tudott diadalmaskodni a négy nagy torna valamelyikén. A dán játékos 2009 után másodszor játszhat döntőt New Yorkban.
    
A két jó barátnő egymás elleni mérlege egyértelműen Williams fölényét mutatja, eddigi kilenc meccsükből Wozniacki ugyanis mindössze egyet – egy 2012-es mérkőzést – nyert meg.
    
Serena Williams az akkor 34 éves Martina Navratilova 1991-es döntős szereplése óta a legidősebb női finalista a US Openen, s amennyiben győz vasárnap, akkor Chris Evert (1975-1978) után a második női játékos lesz a tenisztörténelemben, aki sorozatban háromszor diadalmaskodik New Yorkban.

Eredmény – US Open, női egyes, elődöntő

S. Williams (amerikai, 1.)-Makarova (orosz, 17.) 6-1, 6-3
Wozniacki (dán, 10.)-Peng Suaj (kínai) 7:6 (7-1), 4-3-nál Peng feladta

Ajánlott videó

Olvasói sztorik