Sport

Vadnai Jonatán bronzérmes az Ifjúsági Olimpián!

A Jinnyu-tavon az utolsó napon három napi szélcsendes szünetet követően sikerült lebonyolítani a dupla pontszámmal számító utolsó, döntő futamot.

A vasárnap véget érő Ifjúsági Olimpián a nagyon gyenge szélben lebonyolított verseny utolsó futamában a fiúk mezőnyében 2013-as korosztályos világbajnokunk  Vadnai Jonatán, míg a lányoknál Érdi Mária és kiválóan vitorlázott, és mindketten előre léptek az összetett listán. Vadnai Jonatán bronzérmet szerzett, míg Érdi Mária a lányok mezőnyében 11-ként végzett az összesítésben.

Az Ifjúsági Olimpia idején mindvégig nagyon gyenge szél fújt, ami a magyar versenyzők számára kifejezetten kedvezőtlen körülményt jelentett. A versenyhétre tervezett tíz futamból csak hetet sikerült megrendezni a mai döntő előtt. 

Magyarországon nem használatos hajótípus a Byte CII. Az elmúlt egy évben Érdi Mária és Vadnai Jonatán csak alkalmilag edzett és versenyezett ilyennel, lévén ez volt az Ifjúsági Olimpia versenyosztálya. Ennek ellenére 2013-ban mindketten világbajnoki címet szereztek

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik