Sport

Atlétika-Eb: Baji Balázs szárnyalt

A Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője110 gáton idei legjobbjával bejutott a Zürichben zajló Európa-bajnokság elődöntőjébe.

A tavaly a fedett Eb-n negyedik Baji Balázs futamában ketten rendelkeztek jobb idei eredménnyel, így papíron reális esélye volt a 25 éves magyar futónak, hogy a továbbjutást jelentő első három között érjen célba. Baji jól jött el a rajttól, és magabiztos futással a második helyen dobta be magát 13.37 mp-cel, megjavítva idei legjobbját.

Baji Balázs jó úton halad az Eb-döntő felé
Fotó: MTI

“Annál jobban kellett futni, mint elterveztem, mert a hetes pályá sorsolták számomra, s így messze voltak tőlem az igazi riválisok. Mindenképpen hellyel akartam továbbjutni, igyekeztem lazán, de nem könnyelműen futni, elkapni egy jó ritmust és tisztán venni a gátakat” – nyilatkozott az MTI-nek Baji, aki két éve, Helsinkiben is bejutott az elődöntőbe.

Hozzátette: ezúttal a fináléba kerülés a célja, ehhez csütörtökön mindene sélye meg van, hiszen összesítésben az ötödik idővel lépett tovább.

A 2010-es barcelonai Eb-n bronzérmes, de azóta szinte folyamatosan sérülésekkel bajlódó Kiss Dániel szintén idei legjobbját futotta 13.64 mp-cel, ám ez csak a hatodik helyhez volt elég futamában. Összesítésben a 20. helyen végzett.

Gyaloglásban Helebrandt Máté is befejezte a 20 kilométeres gyaloglás és 1:27:54 órával a 34 fős mezőnyben a 25. helyen ért célba. Rácz Sándor feladta. Az aranyérmet a spanyol Miguel Angel López szerezte meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik