Sport

Riválisa segít a rákkal küzdő Balzsaynak

Jürgen Brahmer, a WBA félnehézsúlyú-volágbajnoka, és Peter Hanraths, az Universum Box-Promotion egykori gazdasági igazgatója 1000-1000 euróval nyitott számlát ökölvívó világbajnokunk gyógykezelésének támogatására.

A német bokszolók összefogtak. Jürgen Brahmer és Peter Hanraths mellett többek közt Balzsay egykori edzője Fritz Sdunek is utalt pénzt a számlára, amely a számlanyitást követően mára 10 000 euróra dagadt – számolt be a sport1tv.hu.

Az erről szóló csekket meglepetésként és titokban a két szervező maga hozta Budapestre és adta át azon az összejövetelen, amelyet Balzsay felesége, Reibl Tünde, az egykori kiváló tornásznő szervezett 

 
Minden bizonnyal lesz helye a támogatásnak
Forrás: sport1tv.hu 

“Csapattársak voltunk, igaz, riválisok is, de egy pillanatig sem gondolkodtam, amikor a segítség szóba került. Öröm látni, hogy Karesz milyen jó állapotban van” – jelentette ki Jürgen Brahmer.  

Világbajnokunknál idén márciusban diagnosztizálták a nyirokrákot. Azóta jár kezelésekre. Július elején úgy nyilatkozott, hogy hála a drasztikus és gyors beavatkozásnak már nincs rákos sejt a szervezetében. “Augusztusban lesz egy PET-CT-kontrollvizsgálat, ha az kielégítő eredményű, akkor már tényleg optimista lehetek. A lényeg: túl vagyok a nehezén.” – mondta Balzsay, akinek a haja a kezelések után láthatóan újra növekszik, és versenysúlyát is immár hat kilóval meghaladja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik