Sport

Parádésan jósolt a magyar teniszlegenda

Taróczy Balázst még Wimbledon előtt kérdeztük az esélyekről, szinte tökéletesen tippelt, legalábbis az elődöntőkig.

Nagyobb meglepetésekkel tarkított az idei wimbledoni teniszbajnokság is, kiesett például Rafael Nadal és a tavalyi győztes Andy Murray is.

Taróczy Balázst, a korábbi páros Grand Slam-győztest még a bajnokság előtt kérdeztük, a budapesti díszpolgári címe apropóján, akkor beszélt az esélyekről. 


Taróczy Balázs
Fotó: MTI 

Idézzük: “Elég régóta arra várok, hogy legyen egy Grand Slam, ahol nem a négy nagy játékos valamelyike nyer. Ausztráliában így történt, ahol Wawrinka nyert. Más kérdés, hogy Párizsban kiesett az első fordulóban. Visszaállt a rend, Djokovic és Nadal volt a döntőben. Nekem személy szerint közülük Djokovic a legnagyobb teniszező, Nadal egy elképesztő versenyző, füvön kevésbé esélyes, hiszen a szervája a leggyengébb a játékosok között. Hiszek abban, hogy előbb-utóbb lesz valaki, aki váratlanul nyer egy nagy tornát.

A bolgár Dimitrovról sokat beszélnek, teljesen jogosan, egyszer odaérhet. Szeretem a játékát, csakúgy, mint a japán Nishikorit, aki okosan játszik. Nem nagyon kedvelem Raonicot, de olyan adogatása van, ami bármikor elvezetheti a végsőkig, talán. A lett Gulbis egy nagyszerű versenyző, most egy osztrák edzője van, akivel tovább fejlődhet. Egyet biztosan mondhatok: Murray nem nyeri meg újra Wimbledont.”

És akkor nézzük a férfi egyes elődöntőinek párosítását: Djokovic-Dimitrov, Federer-Raonic.

Így kell megjósolni a történéseket.  

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik