Sport

Ezrek ünnepeltek az utcán Szolnokon

Szurkolók százai kísérték szombaton késő este a városházáig és ezrek ünnepelték a Tisza-parti megyeszékhely főterén a férfi kosárlabda NB I döntőjében a vendég Atomerőműt 79-69-re legyőző, így a párharcot 3-0-ás összesítéssel megnyerő, és fennállásának ötödik bajnoki címét megszerző Szolnoki Olaj csapatát.

Az ünneplés már a mérkőzés lefújását követően elkezdődött a Tiszaligeti Sportcsarnokban. A teltháznyi közönség az eredményhirdetést és az érmek átadását követően elözönlötte a játékteret, ahol a szurkolók igyekeztek minél több játékos aláírását és mezét, cipőjét megszerezni.

A csapatért ezután a hagyományoknak megfelelően egy tűzoltóautó érkezett, melynek tetején utazva, szurkolók százainak kíséretében tették meg a városházához vezető utat. Az épület előtti Kossuth téren több ezer fősre duzzadt tömeg hosszasan éltette az újdonsült bajnokokat, akik a városháza erkélyéről köszönték meg a drukkerek buzdítását.

A díszteremben Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöke, Szolnok polgármestere gratulált a bajnoki címhez. Hangsúlyozta: páratlanul sikeres szezon áll a Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub mögött, mely a kupagyőzelem és a bajnoki cím mellett a nemzetközi porondon is remekül helytállt.


Szolnoki játékosok a tűzoltóautó tetején
Fotó: MTI

Köszönetét fejezte ki a klubvezetésnek és a támogatóknak, akik megfelelő hátteret biztosítottak ezekhez a sikerekhez és hangsúlyozta: a csapat és a kosárlabda a város vezetése és lakói számára egyaránt kiemelkedően fontos. A sportág mára a Tiszához hasonlóan a megyeszékhely jelképévé vált – fogalmazott.

Az elnök arról is beszélt: miután a gárda várhatóan mégiscsak folytatja szereplését az Adria Ligában, az MKOSZ-nek át kell írnia a következő bajnokság menetrendjét. Ez azonban meg fog történni, mivel csapataink nemzetközi szereplése olyan fejlődési lehetőség, amely a honi bajnokság színvonalát is emeli. Ez pedig nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a férfi válogatott képes legyen kijutni a következő Európa-bajnokságra – húzta alá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik