Sport

Gerendás György bajnokot akar csinálni a Fradiból

Az Egertől januárban távozó szakember lett a Széchenyi Bank-FTC vízilabda-szakosztályának szakmai igazgatója.

Az új pozícióban pénteken mutatták be a szakembert, aki legutóbb az élvonalbeli bajnokságban címvédő ZF-Eger csapatánál volt vezetőedző, de a hevesi klubtól nem sokkal szerződése lejárta előtt, január végén menesztették.

A fővárosi zöld-fehér klub pólós szakosztályának sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy elsősorban az utánpótlás-nevelésben várnak előrelépést Gerendás érkezésével, de azt is várják tőle, hogy közreműködésével egy-két év alatt nagyon jó csapat legyen az FTC-ből, amely jelenleg a kilencedik helyért harcol az ob I-ben.

Gerendás György elmondta, a saját elvárása az, hogy kis lépésekkel induljon el egyre feljebb a csapat, a távlati cél pedig az aranyérem. Az FTC 2000-ben volt legutóbb magyar bajnok.

A 60 éves Gerendás – aki pályafutását a ferencvárosiaknál kezdte, s csaknem két évtizeden át volt az FTC játékosa, a válogatottal pedig 1976-ban olimpiai bajnoki címet, míg 1980-ban ötkarikás bronzérmet szerzett – edzőként 1996-tól 1999-ig sorozatban négyszer lett bajnok a BVSC-vel, s az élen végzett az élvonalban az Egerrel is 2011-ben és 2013-ban.

Gerendás a Sport24-nek már márciusban beszélt arról, hogy több csapat, így a Ferencváros is megkereste. “Aki egyszer fradista lesz, az az is marad” – mondta akkor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik