Sport

Perli a WTA-t Czink Melinda

Czink Melinda (czink melinda, )
Czink Melinda (czink melinda, )

A magyar teniszező azt szeretné elérni, hogy kárpótolják a hosszú kihagyás miatt.

Czink Melinda szörnyű tapasztalatokat szerzettt tavaly nyáron, Angliában. A magyar teniszezőnő Birminghamben, egy torna helyszínén indult edzeni, amikor fájni kezdett a hasa. Később kiderült, hogy vakbélgyulladása volt és ugyan „csak” egy rutinműtétre lett volna szüksége, félrediagnosztizálták a problémáját és ezért kis híján az életével kellett fizetnie.

„Több mint tíz órát vártam az operációra, már ordítottam a fájdalomtól. Egy rutinműtét kis híján az életembe került. Hosszú volt a felépülés, a mentális részén máig nem vagyok túl. A szerződésem szerint egy magánkórházba kellett volna szállítaniuk, ehelyett egy államiba kerültem, ahol az egyik betegtársamnak mellettem robbant szét a vénája. A karrierem és a további pályafutásom veszélybe került, nem tudom, képes vagyok-e folytatni a versenyzést” – elevenítette fel a Blikknek a történteket Czink.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A 31 esztendős sportolónő egy ideig töprengett azon, tegyen-e jogi lépéseket, ám mivel a női versenyeket szervező WTA részéről még elnézést sem kértek az eset miatt, így végül úgy határozott, hogy perre viszi az ügyet. Mint mondta, a szervezetnek kárpótolnia kell a kiesést.

„Amit azonban nyerek, azt jótékony célra fordítom.”

A WTA-val szemben Rónai Péter képviselheti Czink Melindát. Rónai a bulvárlapnak elmondta, több millió dollárra fognak perelni, mert a magyar teniszező az évek során dollár tízezreket fizetett ki az évek során biztosításra és ezért speciális kezelésben kellett volna részesülnie.

„Ez az ügy példa lehet a WTA számára, hogy jobban figyeljen a versenyzőire. Mivel egy nagy céget nem lehet börtönbe zárni, az egyetlen mód, ahogy büntethetők, a pénz. Velük szemben csak így lehet igazságot szolgáltatni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik