Sport

Klicsko nem kegyelmezett ellenfelének

vlagyimir klicsko (vlagyimir klicsko, )
vlagyimir klicsko (vlagyimir klicsko, )

Könnyedén megvédte profi nehézsúlyú ökölvívó-világbajnoki címét Vladimir Klicsko az ausztrál Alex Leapai ellen, az ukrán óriás az ötödik menetben kiütéssel nyerte a szombat este a németországi Oberhausenben.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A 198 centis, riválisánál jóval hosszabb karú, 38 esztendős Vlagyimir Klicsko négy szövetségnél (WBA, IBF, WBO, IBO) is világbajnok, s 62 győzelméből 53-at kiütéssel szerzett, és csupán három veresége van, abból is az utolsót tíz éve szenvedte el. Mostani csatáján 25-ödször védte meg címét.

A 183 centiméteres, 36 éves Alex Leapai – aki profiként négy vereség és három döntetlen mellett 30 győzelmet aratott, közte 24-et KO-val – 106 éve az első ausztrál, aki a nehézsúlyban világbajnoki titulusért bokszolhatott.

A König Pilsener Arenában rendezett címmérkőzésen Enyedi Zoltán személyében magyar pontozóbíró is közreműködött.

Klicsko következő nagy célja a gyűjteményéből még hiányzó WBC-cím, amelyet eddig fivére, Vitalij birtokolt. Az utóbbi időben politikusként szereplő idősebb Klicsko testvér visszavonulása nyomán a kanadai Bermane Stiverne és az amerikai Chris Arreola küzd meg a világbajnoki övért május 10-én. Az összecsapás győztese aztán Klicskóval mérheti össze erejét.

Videó – Klicsko így vetett véget a meccsnek:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik