Sport

Sebastian Vettelé a “sport-Oscar”

Szerdán este Malajziában ünnepélyes keretek között adták át a Laureus Év Sportembere díjat. A szobrocskát a Forma-1 négyszeres világbajnoka vehette át.

Nyilván nem azért volt Kuala Lumpurban a nagyszabású esemény, mert Sebastian Vettel éppen ott tartózkodik a hétvégi F1-es Maláj Nagydíj miatt… Tény azonban, neki nem kellett sokat utaznia. És ha már ott volt át is vette az idén 15. alkalommal kiosztott Laureus Év Sportembere díjat.

Ő a második Forma-1-es pilóta, aki megnyerte “a sport Oscarjának” becézett díjat. Előtte csak a síbalesetet miatt 88. napja kómában fekvő honfitársa, Michael Schumachert érte hasonló elismerés, ő kétszer is győzött, 2002-ben és 2004-ben.

Vettel a jamaicai sprintert, Usain Boltot, az NBA-s kosaras LeBron Jamest, a spanyol teniszsztárt, Rafael Nadalt, az idei Aranylabdás Cristiano Ronaldót és a brit atlétát, Mo Farah-t előzte meg a 46 korábbi sportnagyságból összeálló zsűri szavazásán.

Az Év Sportolónője Missy Franklin úszónő lett (6 vb cím) míg az év csapata díjat a 2013-ban mindent nyerő Bayern München képviselője vehette át. Az év visszatéréséért járó díjat Rafael Nadal érdemelte ki, míg az év újonca, Marc Márquez, a 20 évesen Moto GP világbajnokságot nyerő spanyol motoros lett.

Az extrém sportoló kategóriába az amerikai BMX-es Jamie Bestwick nyert, míg a fogyatékkal élő sportolók közt Marie Bochet, a bal karját elvesztő francia alpesi síző vehette át a gyönyörű szobrot.

JAMIE BESTWICK

Ajánlott videó

Olvasói sztorik