Sport

Gál Zoltán Bécsben vált bajnokká és milliomossá

póker (póker)
póker (póker)

A fiatal magyar pókeres megnyerte az Eureka Poker Tour Bécs főversenyét, így 208 ezer eurót, azaz kicsivel több mint 65 millió forintot nyert.

A rekordot döntő Eureka Poker Tour Bécsen végül mi magyarok örülhettünk, a szemtelenül fiatal Gál Zoltán ugyanis lepipált mindenkit, csodálatos játékkal gyűjtötte be a bajnoki címet és az érte járó 208 ezer eurót – írja a Poker.hu.

1 432 indulójával megdöntötte a saját induló szám rekordját az Eureka Poker Tour Bécs, melyen a tavaly Prágában rendezett torna tartotta az eddigi csúcsot, akkor ugyanis „csak” 1 315 játékos nevezett.

Az osztrák fővárosnak a közelsége rengeteg magyar zsugást vonzott, így nem véletlen, hogy a nagyversenyek során először, hazánk a harmadik legtöbb játékossal képviselte magát.

A 69 magyar induló közül végül 15-en értek pénzbe, a legtovább a fiatal Gál Zoltán jutott, aki elverekedte magát a nyolcfős fináléba is, amit a hatodik helyről kezdhetett meg.

A vasárnapi döntő asztalon aztán Gál beindította a rakétákat, és hatalmas nyomást helyezve az ellenfeleire, partiról-partira lépkedett előre, míg a többiek nem igazán találták az ellenszerét.

Gál végül bejutott a párbajba is, ahol a hazaiak játékosa, Andreas Freund próbálta megállítani. Bár a magyar kártyás nagy előnyben volt, mégis jobbnak látta alkut kötni, ugyanis 100 ezer euró volt a tét az első és a második hely között.

Ennek értelmében Gál 198 655 eurót kapott, Freund 174 655-öt, további tízezer eurót pedig meghagytak a végső győztesnek. Emiatt még jobban magabiztossá vált Gál, aki a bajnoki címet is el tudta hódítani, tízes párral múlta felül Freund nyolcas párját, így végül 208 655 eurót lett a nyereménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik