Sport

Csodás: szívbeteg fiú álmát váltották valóra

jégkorong (jégkorong)
jégkorong (jégkorong)

Az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokságban (NHL) szereplő San José Sharks egy szívátültetés előtt álló szurkolóval a sorok között korcsolyázott ki a jégre a Florida Panthers elleni mérkőzésre.


Sam Tageson (balra) könnyekig hatódott
Fotó: nhl.com

Sam Tageson nemcsak nézi, hanem űzi is a jégkorongot, ráadásul nem is akármilyen poszton: kapus. A 17 esztendős amerikai fiú 6 éves kora óta jégen van, annak ellenére is, hogy szívrendellenességgel született. Most szívátültetés előtt áll, kedvenc csapata, az NHL-ben szereplő San José Sharks pedig a komoly beavatkozás előtt meglepte őt: kedden együtt edzhetett a csapattal, sőt, az esti, Florida Panthers elleni mérkőzésre (a vendégek nyertek 3-2-re) az együttessel együtt korcsolyázhatott ki a jégre és a kispadra is leülhetett velük.

„Az orvosok azt mondták, biciklizni sem fog tudni. Ehhez képest gördeszkázik és jégkorongozik. A doktorok ennek ellenére is mindig arról győzködtek minket, hogy inkább golfozni vigyük. Megpróbáltuk, de nem működött a dolog. Most már az orvosok is feladták, azt mondják, addig jégkorongozik, amíg jólesik neki”mesélte Samről az édesanyja, Lis Mills a San José Mercury Newsnak.

Videó – Sam Tageson nagy kalandja:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik