Sport

Zsetont lopott a kaszinóból, örökre kitiltották

Az amerikai Chan Pelton a Palm Beach klubban aratott tornagyőzelme után eltett emlékbe egy versenyzsetont. Örökre kitiltották, és a nyereményét is megvonták tőle.

Végzetes hibát követett el a fiatal amerikai Chan Pelton, aki miután megnyerte a WSOPC egyik mellékversenyét Dél-Floridában, zsebre tett emlékbe egy zsetont. Ez szigorúan tilos az amerikai kaszinókban, így örökre kitiltották, ráadásul 47 ezer dolláros nyereményétől is megfosztották – írja a Poker.hu.

A Dél-Floridai Palm Beach Kennel Clubban rendezték február közepén a World Series of Poker Circuit versenysorozat következő állomását. A népszerű helyszínen számos tornából válogathattak a játékosok, így a naptár részét képezte a kilences számú, ezerdolláros No Limit Hold’em esemény is.

Végül erre 181-en neveztek, akik közt elverekedte magát a döntő asztalra Chan Pelton is. Itt aztán egészen a párbajig is eljutott, amelyben honfitársával, Chris Bolekkel mérkőzhetett meg. A győzelmet végül Pelton szerezte meg, aki 47 061 dollár boldog tulajdonosává vált.

De csak kis időre, ugyanis a szervezők észrevették, hogy hiányzik egy 25 ezres zseton a készletből, így visszanézték a kamerafelvételeket, ami alapján kiderült, hogy azt Pelton tett zsebre.

A játékost ezek után kérdőre vonták, aki azzal védekezett, hogy csak szuvenírként vette magához a zsetont. A kaszinó vezetői azonban nem hittek neki, szerintük azzal a szándékkal „lopta el”, hogy azt egy későbbi versenyen az asztalra csempéssze, és kibővítse vele az addig megszerzett zsetonjai számát.

Peltont végül a világ összes Caesars Entertainment tulajdonában lévő kaszinóból kitiltották, valamint nem vehet rész több WSOP versenyen sem, sőt a 47 ezer dolláros nyereménytől is megfosztották.

Ezt a pénzt Bolek kapta meg, míg a második helyért járó összeget a pénzbe érő többi versenyző között osztották szét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik