Sport

Óriást fogtak Jászberényben

Immár biztos, hogy a volt NBA játékossal, a 221 centis horvát Bruno Sundovval erősít a Fortress Jászberény. De tényleg erősít?

A 34 éves center nem kis utat tett meg jászsági városig, ugyanis a mostani lesz pályafutása 24. csapata – számolt be a kezdo5.hu. Nem egy hűséges típus, annyi szent… A játékos most épp az Egyesült Arab Emírségek csapatát Al Shabab-ot hagyta el a Jászberény kedvéért.

A horvát óriás karrierje csúcsán azonban az NBA-ben 5 csapat mezét is magára ölthette – ez látszólag jól fest a névjegyén. Ám. ha kicsit mélyebbre ásunk kiderül, sehol nem tudott sokáig megragadni, úgy tűnik, magasságán kívül semmivel sem tudta elképráztatni munkaadóit.

A Dallas, az Indiana, a Boston, a Cleveland, majd a New York csapataival összesen 102 alapszakasz-mérkőzés van a lábában, ami ugyan nem kevés, de az ezeken felmutatott 1.7 pontos és 1-es lepattanó átlag már nem annyira biztató.

Ami biztos, jelenlegi szerződése az idény végéig szól, de azt még nem lehet tudni Magyarországon meddig veti meg a lábát. Eddigi pályafutását nézve van egy tippünk: nyáron elhagyja a magyar bajnokság jelenleg 10. helyezettjét és nem ő lesz az, aki meglöki a döcögő szekeret…

Egy valamiben azonban már most veri az egész mezőnyt. Érkezésével ugyanis ő lett a legmagasabb játékosa a magyar bajnokságnak, hiszen ha egy centivel is, de letaszította a dobogó legfelső fokáról az Alba Fehérvár centerét, Somogyi Gergelyt.

Azért egy Best of Sundovot találtunk a youtube-on:

A valaha volt legmagasabb NBA-kosarasok

Az első helyezett egészen abszurd látványt nyújt…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik