Sport

Debrecent is verte az EHÖK SE női röplabdacsapata

A SZTE EHÖK SE női röplabda csapata vasárnap a Debrecen otthonában játszotta a 2013/2014-es bajnokság utolsó alapszakaszbeli mérkőzését.

Annak ellenére, hogy kulcsemberek, mint például Neizer Lili, Krcelic Szilvia betegség miatt, Fürdök Nóra pedig sérülés miatt nem utazhatott a lányokkal, a papírforma Tisza-parti győzelmet jósolt.

A hét játékossal utazó Szeged trénerének, Berkes Zoltánnak egy teljesen új felállást kellett kipróbálnia. Ádám Dóra, saját posztja helyett szélső ütőként kellett helyt álljon, így libero helyen senkit nem tudtak bevetni. Az egész szettre jellemző volt tehát, hogy ezt a szokatlan felállást próbálták hatékonyan kihasználni a szegedi lányok.

Az erős, húzott szervák, mindig segítettek, még a hullámvölgyekben is. Centerposzton a megszokottól eltérően nem volt olyan gyors és hatékony az EHÖK játéka a kezdő feladó hiánya miatt. Szélen azért rendre termelték a pontokat a hölgyek, amikre a hazai oldalról nem érkezett válasz.  A kezdeti nehézségek ellenére 1:0 a vendégeknek. (25:22)

A második etapra teljesen beleszoktak a szegediek a tőlük idegen felállásba. A ponterős center és szélső támadásokat hatékony blokkok követték, így már a szett elején hatalmas pontkülönbségre tett szert az EHÖK SE. A vendégek ász értékű szerváira sokszor nem érkezett válasz a túloldalról, ráadásul az Eötvös DSE saját dolgát is megnehezítette. Nem volt kérdés tehát, ebben a játszmában ki a jobb- 25:10, ezzel 2:0 Szegednek.

A harmadik szett a kezdeti koncentrációhiány miatt parázs csatát hozott. Mindkét csapat fej-fej mellett haladt a 25. pont felé. Látványos és igencsak hosszú labdameneteknek lehettek szemtanúi, akik kilátogattak a Bolyai csarnokba. A hazaiakat lelkiekben erősítette a szurkolótáboruk, ezért helyenként sikerült is meglépni a Szegedtől. A szett végéhez érve csak 1-1 pont volt a differencia a két csapat közt, melyet végül a Debrecen tudott kihasználni. 25:27-re elbukták a lányok a harmadik szettet.

A negyedik és egyben utolsó játszmára harapósan álltak fel a vendégek. Nem szoktak hozzá a szegedi egyetemisták, hogy szettet rabolnak tőlük. Látványos centerjátékkal, hatékony nyitásokkal, blokkokkal, és ami a legfontosabb: pontos bejátszásokkal lépegetett szép lassan előre vendég alakulat. Azonban a vendéglátók nem voltak hajlandóak felemelt kézzel játszani.

Ha már nyertek egy szettet, reménykedtek a további sikerekben. A napfény városiak viszont nem engedték közel magukhoz a hazaiakat, a 2-3 pontos előnyt végig megtartották. Az izgalmas negyedik játékrész végül a Szeged diadalával végződött. (25:22)

A sérülteket és betegeket nélkülözve kiválóan küzdöttünk, és végül a nagyobb játékerőt képviselő csapat győzött. Csak elismeréssel tudok nyilatkozni a játékosaim hozzáállásáról – nyilatkozta a mérkőzésről Berkes Zoltán.

Eötvös Debreceni SE – SZTE EHÖK SE – 1:3 (22,10,-25,22

Ajánlott videó

Olvasói sztorik