Sport

Vajda Attila: Ha hajólapátot érzek, akkor kezdek magamhoz térni

Lassan véget ér az őszi-téli felkészülési időszak Vajda Attila számára és elindul a melegvizes edzőtábor.Március elejétől hat hétig Portugáliában fog edzeni.

Vajda Attila természetesen nem egyedül utazik, hiszen több szegedi csapattársa is vele tart. Ugyanakkor a franciák klasszisa Goubel is jelezte, hogy akkor menne Portugáliába és szeretne a magyar kenussal készülni.

Jövő héten végre utazás! Nagyon untam már a szárazföldi munkát, az én lételemem mégiscsak a víz. Ez a hét még kemény munkával telik, de a jövő héten kicsit visszaveszünk a munkából. Erre azért van szükség, hogy úgy tudjunk kimenni, hogy minél jobban várjuk ismét a komolyabb munkát – mondta az olimpiai bajnok kenus a molcsapat-kenu.blog.hu-nak.

Arra a kérdésre, hogy mit szól hozzá, hogy Goubel szeretne vele edzeni, azt nyilatkozta: örül, hogy ő is ott lesz, mert szeret vele dolgozni. Tavaly Kubában is együtt készültek és tudja, hogy nem rossz versenyző. A francia kenus mellett a kétszeres olimpiai bajnok Kozák Danuta is ott lesz, és Attila bízik benne, hogy tudnak majd együtt készülni.

A kenus azt állítja, hogy szükség van egy ilyen lazább hétre is, bár a „kevesebb” munka is napi egy edzést jelent. Igaz ezek inkább rövidebb, felfrissítő tréningek lesznek.

Végre evezhet

Hogy mit várok a legjobban Portugáliától? Végre evezzek! Azt csináljam, ami a sportágam, amit szeretek, amiben jó vagyok. Ha végre hajólapátot érzek, akkor kezdek magamhoz térni – mondta a szegedi kenus. Szereti a téli munkát is, de az mégiscsak más. Nem összehasonlítható a kettő.

Ha az ember eltökélt, hajlandó sok mindenről lemondani a céljai érdekében, és van hozzá tehetsége, többek között bejárhatja a világot – mondta Attila arról, mit kaphat az ember magától a sporttól, azon belül is a kenuzástól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik