Sport

James a vérét adta a Miami győzelméért

lebron james (lebron james, )
lebron james (lebron james, )

A Miami Heat szupersztárja 33 ponttal vette ki a részét az Oklahoma elleni győzelemből. A kosaras a negyedik negyedben vérző orral hagyta el a pályát.


Itt még egyben van James orra
Fotó: Europress Fotóügynökség

Az All Star-hétvége után ismét javában zajlik a észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakasza, magyar idő szerint pénteken hajnalban három mérkőzést rendeztek. Már megszokhattuk, hogy ekkor minimum egy rangadót rendeznek, most sem volt ez másképp, a címvédő Miami Heat látogatott az Oklahoma City Thunder otthonába.

A floridai csapat erősen kezdett, de a szünet előtt visszajött a meccsbe az OKC, „csak” hét pont volt a hazaiak hátránya, igaz korábban volt 19 is. A harmadik negyed elején aztán minden eldőlt, 16-4-es rohanással kezdett a Heat és amikor a Thunder megpróbált volna közelebb zárkózni, a Miaminak mindig volt rá válasza, végül 103-81-re nyertek a vendégek.

LeBron James 33 ponttal, hét lepattanóval és három assziszttal (na, meg nyolc eladott labdával…) csapata vezéregyénisége volt, egészen a negyedik negyedig, amikor el kellett hagynia a parkettet. Történt, hogy egy betörésnél Serge Ibaka rendesen képen törölte, a klasszis pedig vérző orral terült el a földön, majd az öltözőbe ment, de már nem tért vissza a folytatásra. A társak ugyanakkor már magabiztosan megoldották a hátralévő perceket.


Stephen Curryt nehéz megállítani, ha megindul a gyűrű felé
Fotó: Europress Fotóügynökség

A Golden State Warriors hazai környezetben látta vendégül a Houston Rocketset, a két együttes pedig igen szoros csatát vívott. 87-87-es állásnál érkeztek az utolsó percbe a felek, a vendégek pedig közel kerültek a győzelemhez, ugyanis James Harden tempódobásával 6,9 másodperccel a vége előtt a Houston került előnybe, de a szenzációs szezont futó Stephen Curry révén volt erre válasza a GSW-nek. A hosszabbításban a hazaiak koncentráltak jobban, így végül 102-99-es győzelmet arattak.

A játéknap harmadik meccsén a Denver Nuggets az esélyeknek megfelelően simán verte a Milwaukee Buckst.

Eredmények – NBA, alapszakasz

Oklahoma City Thunder – Miami Heat 81-103
Golden State Warriors – Houston Rockets 102-99 – hosszabbításban
Milwaukee Bucks – Denver Nuggets 90-101

Videó – Így nyert a Miami Heat:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik