Sport

Heidum, Knoch és Liu Shaolin versenyez kedden

Heidum Bernadett (heidum bernadett, )
Heidum Bernadett (heidum bernadett, )

Rövidpályás gyorskorcsolyában Heidum Bernadett indul női 1000 méteren, férfi 500 méteren Knoch Viktor és Liu Shaolin Sándor áll rajthoz a szocsi téli olimpia keddi versenynapján.

Darázs István szakágvezető vasárnap mondta, hogy a női váltó ugyancsak kedden esedékes B-döntőjében érdekelt magyar csapat összeállításáról legkorábban hétfő este döntenek.

Az 1500 méteren kilencedik és a múlt hét pénteki megnyitó ünnepségen magyar zászlóvivő Heidum Bernadett, illetve Liu Shaolin Sándor és a harmadik olimpiáján szereplő Knoch Viktor kijelölése nem meglepetés azt figyelembe véve, hogy Darázs korábbi közlése szerint amennyiben nem jön közbe semmi váratlan, akkor azokat nevezik be az egyéni számokra, akik megszerezték a kvótát.


Heidum Bernadett (középen) 100 méteren bizonyíthat
Fotó: MTI

A női váltó az elődöntőben – Heidum, Keszler Andrea, Darázs Rózsa, Lajtos Szandra összeállításban – csalódást keltően szerepelt, de kedden az 5-7. helyért léphet jégre, azaz ha egyetlen riválist megelőz a futamban, akkor a sportág képviselői sorozatban harmadik olimpián érnek el pontszerző helyezést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik